Iohannis, la Cluj: "România este o ţară de mâna a doua doar în capul nostru"/"Mi-ar plăcea adversari politici cu care să dezbat"

Iohannis, la Cluj: "România este o ţară de mâna a doua doar în capul nostru"/"Mi-ar plăcea adversari politici cu care să dezbat"

Klaus Iohannis a participat, joi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu liberalii din regiunea de Nord-Vest. 

Preşedintele Klaus Iohannis, a afirmat că ideea că România ar fi o ţară de mâna a doua nu există ''decât în capul nostru'', nu şi al europenilor. "În realitate această poveste, că noi suntem o ţară de mână a doua, există numai în capul nostru. În capul europenilor nu prea există. Dar unora de la noi le place să se victimizeze şi atunci este foarte facil să spui că noi suntem foarte buni, dar ei nu au înţeles asta", a spus preşedintele.

La fel se întâmplă, a explicat Klaus Iohannis, şi cu expresia ''vinovatul de serviciu'', deoarece românii sunt acceptaţi ca şi egali în Uniunea Europeană. "Românii sunt acceptaţi în UE şi nu doar că sunt acceptaţi ca să fie acceptaţi, în sensul acceptaţi ca egali în UE. Şi dacă asta este o noutate pentru cineva, atunci îmi face plăcere să repet. Românii contează în UE. România contează. Problema pe care o avem acum, sincopa pe care o avem se datorează PSD-ului. Şi nu mă feresc să spun aceste lucruri", a spus Iohannis.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că i-ar plăcea să aibă nişte adversari politici cu care să dezbată, chiar foarte vocal, teme politice, dar că nu are ce să discute cu unii pe care el îi acuză de proastă guvernare, iar ei îi răspund jignindu-i persoana. „Credeţi-mă, tare mi-ar plăcea să am nişte adversari politici cu care să dezbat, chiar foarte vocal, teme politice. Dar ce să discut cu unii pe care eu îi acuz de proastă guvernare, şi românii tot aşa, şi ei îmi răspund jignindu-mi persoana? Eu pot să trăiesc cu asta, dar de aici nu rezultă acea dezbatere politică productivă”, a mai declarat preşedintele.

Klaus Iohannis a participat, joi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu liberalii din județ, după care vizitat Primăria Cluj-Napoca, la invitaţia edilului Emil Boc. La ieşirea din primărie, preşedintele a mers pe jos prin centrul Clujului până la sala Auditorium Maximum unde a lansat cartea sa, ”EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

Comenteaza