Iohannis, la şedinţa Plenului CSM: Instituţiile nu aparţin conducătorilor

Iohannis, la şedinţa Plenului CSM: Instituţiile nu aparţin conducătorilor
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi în dicursul susţinut în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), să nu se lase intimidaţi şi pradă influenţelor politice sau ameninţărilor.

"Instituţiile nu trebuie personalizate, identificate cu imaginea liderului de la un moment dat. Instituţiile nu aparţin conducătorilor. Doar aşa ne putem feri de derapaje şi manipulări. Nu vă lăsaţi intimidaţi, nu vă lăsaţi pradă influenţelor politice sau ameninţărilor, pentru că nu există altă şansă a acestei ţări decât un stat de drept consolidat şi cu o justiţie independentă. Indiferent de natura şi dificultatea obstacolelor, magistraţii oneşti vor avea în mine un partener loial în depăşirea oricăror piedici", a declarat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că îşi doreşte ca, împreună cu magistraţii, să se opună tentativelor de distorsionare a realităţilor specifice unui stat de drept.

"Vreau să fiţi alături de mine, aşa cum eu voi fi partenerul dumneavoastră instituţional. Să îmi fiţi alături şi să ne opunem împreună, din toate puterile, oricăror tentative de distorsionare a realităţilor şi interacţiunilor specifice unui stat de drept, a unei lumi normale. Şi nu mă aveţi alături doar pe mine, ci şi milioanele de cetăţeni care au venit la vot, în noiembrie anul trecut", a mai spus el.

Membrii CSM îşi aleg noua conducere, întrucât mandatul preşedintelui Adrian Bordea şi cel al vicepreşedintelui Gheorghe Muscalu expiră.

Pentru funcţia de preşedinte al CSM candidează judecătorii Alexandru Şerban şi Marius Tudose Badea, în timp ce procurorul Bogdan Gabor s-a înscris pentru funcţia de vicepreşedinte, scrie Mediafax.

Tot în cadrul şedinţei de plen de marţi va fi prezentat Raportul de activitate al CSM pentru 2014.

Conform legii, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii sunt aleşi de plen, în prezenţa a cel puţin 15 membri ai consiliului, cu votul majorităţii membrilor acestuia.

Comenteaza