Iohannis: "majoritatea liderilor politici sunt dispuşi să discute despre alegeri anticipate, despre un guvern tehnocrat"

Iohannis:
Klaus Iohannis a afirmat vineri, în cadrul unei declaraţii de presă, că partidele politice sunt dispuse să discute despre alegeri anticipate şi despre formarea unui guvern tehnocrat. În acelaşi timp, speră ca la finalul săptămânii viitoare să poată veni în faţa publicului cu o concluzie finală.

"Sunt multe variante: alegeri anticipate, ministru nepolitic, tehnocrat, tot felul de variante în discuţii. Concluzia mea în această primă rundă de consultări este că majoritatea liderilor politici sunt dispuşi să discute despre alegeri anticipate, majoritatea sunt dispuşi să discute despre un guvern tehnocrat, aproape nimeni nu e dispus să discute despre un guvern politic, este o noutate, de aceea niciun partid nu a vent cu o propunere de prim-ministru", a afirmat şeful statului.

El a precizat că o singură rundă de consultări nu este suficientă, că trebuie să se înţeleagă cu liderii politici asupra unei abordări comune şi că a constatat că aceştia au recepţionat mesajul transmis dezecile de mii de români care au ieşit în stradă în ultimele zile. 

"Toţi au înţeles că e vorba de o schimbare politică, că strada aşteaptă o schimbare în abordarea politică, aşteaptă mai multă curăţenie, mai multă seriozitate, mai multă transparenţă politică. Am constatat că nu a venit nimeni cu o propunere de prim-ministru, nu a venit nimeni cu idei fixe, toţi au venit cu multă deschidere, cu deschidere pe soluţii care sunt aşteptate, dar şi dorite. Indiferent pe ce variantă vom merge mai departe, este evident să ne înţelegem asupra unui program minimal ce trebuie făcut în perioada următoare, aceste lucruri vor trebui covenite cu partidele politice", a afirmat Iohannis. 

Preşedintele României a specifcat că va convoca o nouă rundă de consultări la începutul săptămânii viitoare, fiind optimist că la finalul acelei săptămâni va putea să vină în faţa publicului cu o concluzie finală.

Comenteaza