Iohannis, mesaj de condoleanţe către Donald Trump: Astfel de acte sângeroase nu îşi pot găsi justificare

Iohannis, mesaj de condoleanţe către Donald Trump: Astfel de acte sângeroase nu îşi pot găsi justificare
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, în urma atacului armat care a avut loc în Las Vegas.

„Sunt profund marcat de tragedia care a avut loc în Las Vegas, în seara zilei de 1 octombrie 2017. În urma acestui atac armat plin de cruzime şi-au pierdut viaţa zeci de oameni nevinovaţi, iar alte sute de persoane au fost rănite", a declarant preşedintele Klaus Iohannis în mesajul transmis.

Klaus Iohannis a afirmat că astfel de "acte sângeroase sunt incalificabile şi nu îşi pot găsi nicio justificare".

"Ţara mea reafirmă angajamentul său profund de a contribui, alături de Statele Unite ale Americii, partenerul strategic al României, la promovarea climatului necesar pentru ca cetăţenii noştri să se bucure, în deplină siguranţă, de o viaţă paşnică, fără astfel de incidente şocante.", se arată în mesajul Preşedintelui României.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sincere condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor care au fost răniţi.

Cel puţin 50 de oameni au murit, iar alţi peste 400 au fost răniţi în urma unui atac armat ce a avut loc, luni, la un hotel unde avea loc un festival de muzică din Las Vegas, reprezentând cel mai grav atac armat ce a avut loc pe teritoriul Statelor Unite, informează Reuters.

Aproximativ 22.000 de oameni participau la un festival de muzică country, aceştia fiind atacaţi de un individ care a deschis focul asupra mulţimii. În momentul atacului, atacatorul se afla la geamul unui hotel aflat în apropierea concertului.

 

Comenteaza