Iohannis: Monitorizăm îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia. Sunt permanent informat

Iohannis: Monitorizăm îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia. Sunt permanent informat

Autorităţile române monitorizează îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia, a precizat, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.

"Autorităţile române monitorizează îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia. Sunt permanent informat despre dezvoltări. Suntem în contact constant cu aliaţii", a transmis şeful statului român, într-o postare pe Twitter, preluată pe pagina de Facebook a Administraţiei Prezidenţiale a României.

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat sâmbătă că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară, spunând că este "gata să moară" împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a "elibera poporul rus".

Trupele lui Prigojin sunt la 500 km de Moscova. Autorităţile rusești au înăsprit măsurile de securitate în capitală şi în alte câteva regiuni din Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a apărut sâmbătă dimineaţă la televiziunea rusă şi a acuzat grupul Wagner de trădare, declarând că toţi cei care participă la această revoltă militară vor fi pedepsiţi.

"Este o lovitură de pumnal în spatele ţării noastre şi a poporului nostru. (...) Cu asta ne confruntăm, nu este nimic altceva decât o trădare. Acţiunile noastre pentru a apăra patria de o asemenea ameninţare vor fi dure", a spus Putin.

Comenteaza