Iohannis: Ne luptăm să obţinem o sumă considerabil mai mare în următorul exerciţiu bugetar al UE

Iohannis: Ne luptăm să obţinem o sumă considerabil mai mare în următorul exerciţiu bugetar al UE
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că doreşte o sumă considerabil mai mare pentru România în viitorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene şi condiţii de implementare favorabile pentru ţara noastră.

"În actualul exerciţiu bugetar, România a avut dreptul la 44 de miliarde de euro. Eu şi întreaga echipă a României ne luptăm ca să obţinem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar şi, de asemenea, ne luptăm ca să obţinem condiţii de implementare favorabile pentru România. Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi şi pentru căi ferate, pentru apă şi canalizare, pentru educaţie, pentru energie regenerabilă şi multe alte lucruri. Cred că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din Uniunea Europeană. Aceasta este ambiţia noastră şi în continuare ne vom întâlni într-un format fizic în Consiliul European, probabil la mijlocul lunii iulie, când voi continua să mă implic pentru a obţine cât mai mult pentru România", a spus Klaus Iohannis într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Președintele a anunțat că viitorul buget UE se va discuta împreună cu fondurile de relansare a economiei, în contextul crizei declanșate de pandemia de coronavirus.

"Avem câteva vești foarte bune, în sensul că ne-am înțeles să discutăm în continuare bugetul multianual și fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm.

Pe de altă parte, s-a văzut astăzi, în videoconferință, că încă este nevoie de destul de multe discuții pentru a pune toate lucrurile la punct.

Încă nu toată lumea este lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare și, de asemenea, trebuie să mai discutăm anumite condiții în care se pot acorda aceste sume", a mai spus Iohannis.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza