Iohannis, nou atac la adresa PSD după scandalul „Ţinutul Secuiesc”: "Nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară. Problema o am cu politicienii"

Iohannis, nou atac la adresa PSD după scandalul „Ţinutul Secuiesc”: "Nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară. Problema o am cu politicienii"
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, referitor la legea din Parlament care oferea mai multă autonomie Ţinutului Secuiesc, că „nu are o problemă cu persoanele de etnie maghiară, ci cu politicienii, în special cu politicienii din PSD”.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Am făcut atunci niște afirmații și sper să fi fost bine înțeles. Eu nu am niciun fel de problemă cu persoanele de etnie maghiară. Îi cunosc pe mulți, am avut mulți colegi, am în continuare colegi, îi respect, marea majoritate sunt oameni de treabă, harnici, care își văd de ale lor. Problema pe care o am este cu politicienii, în special cu politicienii din PSD, care, culmea, au încercat să promoveze legislație care privește autonomia Ținutului Secuiesc. Este surprinzător și, recunosc, pentru mine și cred că pentru mulți dintre dumneavoastră, supărător. Au încercat să se scoată pesediștii și după scurt timp au introdus legislația în Senat, unde au picat-o. Dar iată că vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. Culmea, în Senat a trecut, tot tacit, o altă inițiativă a UDMR care, practic, se constituie într-un cod administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de cod administrativ în varianta UDMR”, a spus, într-o declaraţie de presă, Klaus Iohannis.

Acest Cod administrativ introdus de UDMR în circuit parlamentar prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal, a spus pre;edintele Klaus Iohannis.

„De data aceasta PSD nu poate să spună că nu a știut, fiindcă această inițiativă a trecut prin comisiile Senatului, unde membrii PSD au votat pentru. Acum, probabil, după ce am arătat public ce se dorește iarăși din partea PSD, vor găsi o formă să voteze împotriva și acestei legi. Însă nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD este evident în situația de a promova anumite acte administrative, legi, care vin să ducă la autonomia Ținutului Secuiesc, ori așa ceva este pur și simplu neconstituțional și nu voi tolera apariția unor astfel de legi”, a conchis Klaus Iohannis.

După ce un proiect de lege care prevede că Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, preşedintele Klaus Iohannis a spus miercuri că PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor legea și a declarat că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. Proiectul de lege a fost ulterior respins în Senat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza