Iohannis: "Nu suntem pregătiţi pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE; la Guvern lucrurile au luat-o razna"

Iohannis: "Nu suntem pregătiţi pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE; la Guvern lucrurile au luat-o razna"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene pentru că "la Guvern lucrurile au luat-o razna" şi că "necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea - Dăncilă". 

Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, luni, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.

"De la 1 ianuarie 2019, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie extrem de importantă, o poziţie extrem de onorantă, o poziţie extrem de solicitantă mai ales pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Acum câteva săptămâni am fost întrebat de jurnalişti şi am spus că vom face faţă rezonabil, dar numai că între timp lucrurile au luat-o razna. La Guvern nu se mai înţeleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoanele care ar trebui să se ocupe de chestiunile europene pleacă sau sunt demise şi în acest fel ne trezim în ceasul al 12-lea total, total nepregătiţi. Şi cred că din păcate şi acuma, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea - Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare. Nu există nicio perspectivă de bună implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave", a afirmat şeful statului.

Comenteaza