Iohannis: ”O relaxare prematură ar putea distruge rezultatele bune de până acum”

Iohannis: ”O relaxare prematură ar putea distruge rezultatele bune de până acum”

Președintele Klaus Iohannis a susținut prima conferință de presă de la instaurarea stării de urgență din cauza pandemiei de COVID 19, în care a vorbit despre perioada de după 15 mai.

”Este mai mult de o lună şi jumătate de când trăim cu această stare de urgenţă. Deja putem să tragem destul de multe concluzii statistice. Aş începe prin a remarca faptul că autorităţile, împreună cu medicii şi românii au obţinut rezultate notabile. Societatea românească a dovedit maturitate.

După 15 mai anumite restricţii vor fi reduse. Trebuie să fim foarte atenţi. Nu am atins maximul în România şi o relaxare prematură, ar putea distruge rezultatele bune de până acum”, a declarat Iohannis.

Președintele României a adăugat că este conștient că medicilor și românilor le-a fost greu în această perioadă. ”Repet, pericolul nu a trecut. E nevoie în continuare de maximă atenţie. Faptul că din 15 mai e posibil să relaxăm unele măsuri, nu înseamnă că vom reveni brusc la viaţa normală. Vor rămâne foarte multe restricţii în vigoare. Nu vom putea să ne întâlnim decât maxim 3, nu vom putea merge la restaurante, nu vom putea ieşi din localităţi decât dacă avem un motiv întemeiat.

După 15 mai vom avea obligaţii să purtăm măşti când suntem în spaţii închise sau când folosim mijloacele de transport în comun”.

Comenteaza