Iohannis, Orban, Tăriceanu. Cum petrec politicienii sărbătoarea Paştelui

Iohannis,  Orban, Tăriceanu. Cum petrec politicienii sărbătoarea Paştelui
| Foto: tribuna.ro

Şeful statului Klaus Iohannis se pare că va fi alături de soţia sa, în perioada sărbătorilor pascale la Sibiu. Mai mulţi lideri de partid au spus că vor face Paştele la munte, alături de familie, în Munţii Apuseni sau Munţii Piatra Craiului.

Întrebat de presă, marţi la Parlament, ce va face de Paşte, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a mărturisit că nu participă la pregătirile de Paşti, dar că va face cadouri celor trei băieţi ai săi.

"Având în vedere că băieţii mei sunt de la 22 la 3 ani, pe o plajă destul de mare, e complicat. Fiecare are gusturi şi preferinţe deosebite. La cel mic sigur chiar ou de Paşti cu surpriză e binevenit. De altfel, în fiecare zi când vin acasă mă întreabă dacă i-am adus un cadou. Cel mijlociu, dacă o să-i duc un cadou cu echipa lui preferată de fotbal, Barcelona, o să fie încântat. Cel mare, o tură pe circuit cu o maşină de curse. Cel mai probabil voi petrece Paştele în familie", a spus Tăriceanu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că va merge "cu familia lărgită la Moeciu, între Bucegi şi Piatra Craiului". "Odată cu lumina sfântă să intre în casa dumneavoastră iubirea şi armonia. Odată cu Învierea Domnului să renască speranţa, visul. Paşte Fericit", a transmis liderul PNL românilor, pe Facebook.

Şi liderul USR, Dan Barna, a spus că va pleca de sărbători cu familia la o pensiune din zona Munţilor Apuseni, "în susţinerea turismului românesc tradiţional".

"Mergem la acea pensiune şi acolo vor fi şi tradiţii, masa va fi acolo, apoi mergem la o mănăstire din zonă, Sfântul Ilie, la slujba de Înviere. În ceea ce priveşte cadourile vor fi mici atenţii, cum ar fi dulciurile", a explicat Barna.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care de origine este din Şişeşti, judeţul Mehedinţi, a afirmat că va pleca acasă de sărbătorile, împreună cu fiica sa şi soţia, unde se va reuni cu fraţii şi socrii. Astfel, toţi vor lua masa de Paşti, "cu lacrima bucuriei în ochi". "Voi fi în familia mea care este în altă parte, nu e în Bucureşti. O să plec ca să mă întâlnesc cu fraţii şi cu părinţii soţiei", a declarat ministrul Agriculturii.

Întrebat dacă va oferi cadouri celor dragi, Petre Daea a răspuns: "Sigur că le dau câte un ou roşu, câte o sticlă de vin roşu, o friptură. Mâncăm împreună. Cadourile sunt cele pe care le servim împreună în familie, la masa de Paşte, cu lacrima bucuriei în ochi că suntem împreună toţi. Este una dintre ocaziile când ne putem aduna şi noi şi ne putem vedea, că în altă perioadă nu avem timp. Este programul încărcat, eu îmi văd fraţii foarte rar."

Fostul ministru al Justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache a spus că va pleca acasă, la Olt, adăugând că îi va lua un cadou simbolic fiicei sale, iar soţiei un buchet de flori.

"De Paşte o să fiu acasă la mine, în Olt. De pregătiri se ocupă soţia. Eu acum sunt în drum spre Olt. Mâine (sâmbătă - n.r.) mă văd prietenii" Probabil că familiei, fiică-mi trebuie fără îndoială să îi fac un cadou, iar soţiei mele îi iau nişte flori. Pentru fată încă nu ştiu, probabil o amintire, ceva simbolic de Paşte. Important este să primească de la Iepuraş ceva. Bineînţeles că vom merge şi la slujba de Înviere. E important, iar Paştele dacă nu-l faci acasă parcă n-are niciun farmec. Destul eşti plecat tot anul, cel puţin de Paşte şi de Crăciun măcar să petreci cu prietenii şi cu familia", a explicat Iordache.

Parlamentarii, la fel ca toţi ceilalţi bugetari, sunt liberi de vineri, în perioada sărbătorilor de Paşti, urmând să se întoarcă la serviciu de marţea viitoare.

Comenteaza