Iohannis, prima reacție în scandalul azilelor: "E o ruşine naţională. Este evident că aici sunt mulţi vinovaţi"

Iohannis, prima reacție în scandalul azilelor: "E o ruşine naţională. Este evident că aici sunt mulţi vinovaţi"
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la problemele din azile, că situaţia este o "ruşine naţională" şi a subliniat că măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină.

"Chestiunea cu aşa cum s-au numit "azilele groazei" este una foarte complicată şi, dacă îmi permiteţi să fac o afirmaţie, cred că este o ruşine naţională şi măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină. Este evident că aici sunt mulţi vinovaţi, dar nu toţi pot fi încadraţi la fel, sunt unii vinovaţi direct, cei care au supus la rele tratamente pe bătrânii care acolo şi-au căutat liniştea şi un tratament uman.

Este foarte problematic şi aceste persoane trebuie identificate şi sancţionate conform legii, dar mai sunt şi alţii. Cum putem să ne imaginăm că funcționau aceste azile fără ca autoritățile de verificare si control să nu știe? Cine a văzut și nu a acționat trebuie să știe. Vinovați sunt toti cei care au stiut si n-au făcut nimic," a afirmat Klaus Iohannis, marți, la Vilnius, unde participă la Summitul NATO.

Comenteaza