Iohannis, primit cu aplauze la Alba Iulia. Mesajul preşedintelui ales de Ziua Naţională

Iohannis, primit cu aplauze la Alba Iulia. Mesajul preşedintelui ales de Ziua Naţională
Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a fost întâmpinat la Alba Iulia de un grup de localnici îmbrăcaţi în costume populare, care l-au servit cu pâine, sare şi pălincă tradiţională, iar cei prezenţi la manifestările de Ziua Naţională l-au aplaudat.

Klaus Iohannis a ajuns la Alba Iulia în jurul orei 11.30, fiind primit cu aplauze de participanţii la manifestările dedicate Zilei Naţionale, potrivit corespondentului Mediafax.

Preşedintele ales, care poartă la gât un fular tricolor, a primit din partea unei ştafete a veteranilor un steag tricolor, pe care l-a înmânat directorului Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, urmând ca steagul să fie expus în muzeu.

Ulterior, Iohannis a depus o coroană de flori la bustul Regelui Ferdinand din faţa Catedralei Reîntregirii, apoi a trecut prin mulţime, oprindu-se de mai multe ori pentru a saluta oamenii care îi strigau "La mulţi ani, domnule preşedinte!".

Cu această ocazie, Iohannis a transmis un mesaj românilor, afirmând: "Ca preşedinte al României, îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională". El a menţionat că acest lucru înseamnă asumarea unor obiective naţionale, acţiunea comună în atingerea lor şi refacerea încrederii.

"Ziua de astăzi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restanţe", a continuat Iohannis.

El a precizat că, în perspectiva aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, România trebuie să aibă obiective naţionale, legate de de locul ei în Europa şi în lume, de propria sa dezvoltare, de reducerea decalajelor între regiuni, de conectare la Europa prin infrastructură, precum şi obiective naţionale legate de educaţie, de reformarea instituţiilor publice care servesc cetăţenii.

"Suntem astăzi o naţiune de cetăţeni care au arătat în faţa întregii lumi că preţuiesc valorile democraţiei şi că îşi doresc o schimbare", a mai spus Iohannis. "Viitorul îl construim printr-un act de voinţă asumată. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!"

Sute de persoane participă la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale. Manifestările au început în jurul orei 9.30 cu festivităţile solemne de depuneri de coroane la statuile lui I.I.C Brătianu şi Iuliu Maniu din centrul municipiului Alba Iulia, urmate de ceremonii solemne la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul şi la busturile Regelui Ferdinand şi Reginei Maria din faţa Catedralei Reîntregirii.

Comenteaza