Iohannis propune o dezbatere între candidaţi "pe teren neutru", de preferinţă o mare universitate

Iohannis propune o dezbatere între candidaţi
Preşedinte PNL, Klaus Iohannis, propune o dezbatere între candidaţii la alegerile prezidenţiale organizată "pe teren neutru - de preferinţă de către o mare universitate", "cu reguli clare, la care să asiste un public mai larg şi care să fie preluată de televiziuni".

"În urmă cu o lună de zile, am făcut propunerea de a avea dezbateri serioase între candidaţii la alegerile prezidenţiale. Am propus, în acelaşi timp, în cadrul Pactului Naţional pentru Stabilitate şi Democraţie, un set de principii şi măsuri agreate de întreaga clasă politică pentru a asigura cadrul pentru o competiţie electorală sănătoasă, reală, în interesul românilor. De asemenea, am solicitat candidaţilor menţinerea dezbaterii politice într-un cadru sobru, cu teme cu adevărat de interes pentru cetăţean. Deşi niciunul dintre candidaţi nu a fost dispus să răspundă, salut faptul că acum asemenea dezbateri sunt dorite de unii competitori electorali. În acelaşi timp, constat cu regret că s-au depăşit cu mult limitele decenţei, în această campanie fiind lansate atacuri nedemne la persoană", menţionează Iohannis, într-un comunicat transmis vineri de PNL.

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale consideră că "o dezbatere organizată pe teren neutru - de preferinţă de către o mare universitate, cu reguli clare, la care să asiste un public mai larg şi care să fie preluată de televiziuni, ar fi cel mai potrivit format", care ar permite cetăţenilor să afle proiectele pentru ţară ale fiecăruia dintre candidaţi.

"În aceste condiţii, dezbaterea ar fi utilă şi cu adevărat relevantă pentru electorat, iar eu am toată deschiderea să particip la o astfel de întâlnire", mai spune Klaus Iohannis.

 

Comenteaza