Iohannis: "Regret că nu am putut să terminăm mai repede faza pesedistă. M-am învăţat minte"

Iohannis: "Regret că nu am putut să terminăm mai repede faza pesedistă. M-am învăţat minte"

Președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale, a spus, miercuri seara, într-o conferință de presă, că regretă că "nu a putut să termine "mai repede faza pesedistă" .

Iohannis a declarat, miercuri, că după 5 ani de mandat regretă că nu a reuşit să termine ”mai repede faza pesedistă”, afirmând că România cu PSD la guvernare ”a pierdut nenumărate oportunităţi”.

”Regret că n-am reuşit să terminăm mai repede faza PSD-istă, pentru că România cu PSD la guvernare a pierdut nenumărate oportunităţi. Oportunităţi şi în plan internaţional oportunităţi în plan intern dar şi importante oportunităţi economice ratate din cauza felului în care PSD a acţionat şi a guvernat. Au fost ani complicaţi pentru România şi cred că pot să spun în acest moment că am reuşit, în aceşti ani, cu toate că a guvernat PSD-ul aşa cum am mai zis, să ţin România pe linia clară Euroatlantică, am evitat crize profunde în România şi sincer mi-aş fi dorit să am ocazia să lucrez împreună cu un Guvern care să lucreze pentru români, care să ducă România înainte”, le-a declarat Klaus Iohannis jurnaliștilor.

Întrebat fiind de ce a numit-o pe Viorica Dăncilă premier, Iohannis a răspuns că nu a "bănuit că e așa" și că a considerat că după "10 ani la Bruxelles a văzut cum funcționează o democrație".

„Nu am bănuit că e așa. Mi s-a prezentat o doamnă din PSD și am bănuit că 10 ani la Bruxelles a văzut cum funcționează o democrație. Nu am cunoscut-o înainte și recunosc că e o mega-dezamăgire evoluția către un premier anti-democratic. Din acest punct de vedere, ca rezultat final, pot spune că îmi pare rău. Dar la acel moment, să ne amintim, era o majoritate puternică în Parlament, care nu putea fi contestată. Eu încă din campania din 2014 am spus că voi respecta litera și spiritul Constituției. Când a existat o majoritate puternică și a propus un candidat fără probleme penale și fără antecedente anti-democratice, am considerat că poate fi desemnată. Nu am prevăzut evoluția anterioară”, a explicat președintele.

Klaus Iohannis a mai spus că, dacă va fi reales, nu va mai numi prim-ministru de la PSD, adăugând, însă, că nu crede că "în viitorul previzibil" PSD va mai deţine majoritate parlamentară.

"M-am învăţat minte. Nu cred că PSD-ul în viitorul previzibil va mai dispune de o majoritate în Parlament. Am spus că nu o să mai desemnez prim ministru de la PSD în mandatul meu şi asta este", a mai adăugat Iohannis.

Comenteaza