Iohannis: "Respir uşurat că avem un nou guvern. Ultimii 3 ani au depăşit orice imaginaţie"

Iohannis: "Respir uşurat că avem un nou guvern. Ultimii 3 ani au depăşit orice imaginaţie"
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la prima şedinţă a Guvernului Orban, că "va fi foarte complicat" cu bugetul deoarece "PSD-iştii, înainte de plecare, au golit finanţele publice". 

Președintele Klaus Iohannis a participat la prima şedinţă de Guvern oficială a Cabinetului Orban, unde a declarat că îi "pare foarte bine că anteriorul guvern eşuat a plecat" pentru că "existenţa PSD la butoane" este motivul "motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult" și că "ultimii 3 ani au depăşit orice imaginaţie".

"Eu respir uşurat că avem un nou guvern, care este hotărât să se implice pentru români, pentru rezolvarea problemelor ţării. Mi se pare un act de mare curaj din partea PNL că a preluat guvernarea în această formulă. E un act de curaj cu un guvern minoritar, în situaţia în care numărul de parlamentari va trebui negociat pentru fiecare act legislativ în parte. Deja în prima şedinţă se discută chestiuni care au trenat şi trebuie rezolvate urgent. Îmi pare foarte bine că anteriorul guvern eşuat a plecat. În ultimii 30 de ani, motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult a fost existenţa PSD la butoane. Dar ultimii 3 ani au depăşit orice imaginaţie. Guverne care realmente au început cu proceduri precum atacuri sistematice asupra justiţiei, împotriva luptei anticorupţie, atacuri împotriva investitorilor, asupra mediului de afaceri privat. Foarte bine că s-a terminat acea perioadă de guvernări toxice PSD-iste. Noul guvern are enorm de mult de lucru. Deja am aflat că situaţia găsită în ministere e una foarte proastă. Din păcate, deja s-a încetăţenit noţiunea de moştenire dezastruoasă găsită de miniştri. Deja ştim că PSD-iştii, înainte de plecare, au golit finanţele publice şi acum suntem în situaţia să vedem cum putem acoperi plăţile scadente. Va fi foarte complicat să se închidă bugetul pe anul în curs şi de făcut bugetul pe anul viitor, am înţeles de la ministrul Finanţelor. Acest guvern va veni cu soluţii, asta e vestea foarte bună pentru români", a declarat, printre altele, Klaus Iohannis, invitat la prima ședință de Guvern.

 

 

Comenteaza