Iohannis: "Rezolvat! Astăzi a câștigat România! Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine"

Iohannis: "Rezolvat! Astăzi a câștigat România! Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine"
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca vineri partidele parlamentare la prima rundă de consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament.

Klaus Iohannis a declarat, joi, după ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură, că cea mai bună soluţie pentru redarea legitimităţii Parlamentului este "întoarcerea cât mai rapidă la votul cetăţenilor, adică alegeri anticipate".

"Cea mai bună soluţie pentru redarea legitimităţii Parlamentului este evident întoarcerea cât mai rapidă la votul cetăţenilor, adică alegeri anticipate. Aceasta nu se poate face decât dacă există un consens în cadrul formaţiunilor parlamerntare actuale. În cadrul consultărilor voi constata dacă există un consens. Din acest moment prioritară devine punerea în aplicare a prevederilor constituţionale", a declarat Klaus Iohannis.

"Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11:00, pentru că avem urgentă nevoie de un nou guvern. Voi asculta opțiunile partidelor și voi propune o soluție de Executiv cu un mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă și eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura acestea", a anunțat președitele Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

 

Comenteaza