Iohannis: România nu va intra în carantină totală după parlamentarele din 6 decembrie

Iohannis: România nu va intra în carantină totală după parlamentarele din 6 decembrie
| Foto: europalibera.org

România nu va intra în lockdown după alegerile parlamentare din 6 decembrie, deoarece măsurile de carantină locală au dat rezultate în localitățile în care numărul de cazuri explodase, declară preşedintele ţării.

Președintele Klaus Iohannis spune că România nu va intra în carantină totală după alegerile parlamentare din 6 decembrie, deoarece măsurile de carantină locală au dat rezultate în localitățile în care numărul de cazuri explodase. „Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”, a spus președintele într-o conferință de presă.

„Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a adăugat el.

„Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor.

Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a spus președintele.

El a prezentat mai multe grafice care arată că în orașele și municipiile în care a fost impusă carantina locală, numărul cazurilor noi a scăzut semnificativ după o săptămână, în medie.

Comenteaza