Iohannis: "Solicit Guvernului să prelungească votul în diaspora"

Iohannis:
După anunţarea primelor date ale exit-pollurilor, aferente voturilor înregistrate până la ora 19:00, candidatul ACL la preşedinţie, Klaus Iohannis şi-a îndreptat atenţia spre românii din diaspora, care nu au reuşit nici de această dată să voteze, şi a solicitat Guvernului prelungirea procesului electoral.

"Dragi români, aţi fost nişte eroi şi votul a decurs fenomenal, o prezenţă enormă astăzi la vot. Vă mulţumesc tuturor că aţi ieşit să votaţi preşedintele României. Un gând foarte special şi respect tuturor celor ce au votat în diaspora, cu toate că în foarte multe locuri a fost nevoie să stea mai multe ore până când au reuşit să-şi exprime votul. Este o zi specială astăzi, acum, după 25 de ani de la Revoluţia Română, oamenii au ieşit din casă pentru a lupta pentru dreptul la vot. Miza de astăzi a fost dreptul la vot. Este incredibil! Solicit Guvernului, acum, în ceasul al doisprezecelea să facă un efort şi să prelungească votul în diaspora, să arate un minim respect românilor ce vor să-şi dea votul în diaspora. Solicit Guvernului să-şi asume organizarea", a declarat Iohannis. 

El a îndemnat la vigilenţă maximă la numărarea voturilor: "Mai am emoţii, voi avea emoţii până când Curtea Constituţională va da verdictul fina. Din acest motiv i-am rugat pe cei din secţii mare atenţie, mare atenţie la numărare, mare atenţie la raportare, alegerile se termină exact atunci când Curtea Constituţională le valideazăl".

De asemenea, Iohannis a susţinut că modul în care au fost organizate alegerile din acest an i-a confirmat nevoia introducerii votului prin corespondenţă şi a celui electronic.

Comenteaza