Iohannis: Sunt implicat în campania de vaccinare, voi vizita centre, voi discuta cu oamenii. Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie

Iohannis: Sunt implicat în campania de vaccinare, voi vizita centre, voi discuta cu oamenii. Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie, el anunţând că este implicat în campania de vaccinare şi că va continua acest lucru. 

"Fără vaccinare nu putem să ieșim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare, voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii. Voi face afirmații publice, precum astăzi: dragi români, mergeți și vă vaccinați!", a declarat vineri, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat ce intenţionează să facă concret pentru a convinge lumea să se vaccineze.

Referitor la o relaxare a restricţiilor , preşedintele a precizat că lucrurie nu se vor întâmpla de azi pe mâine, ci gradual.

"Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și, dacă ne vaccinăm, și deocamdată pot să spun că merge bine campania, avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese – din păcate, încă prea mulți mor de această boală -, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul național evaluează permanent, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică fac propuneri și veți vedea că ușor, ușor, se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunțăm la anumite măsuri, până când, în final, ieșim din pandemie și ne reluăm viața normală", a mai spus Iohannis.

Comenteaza