Iohannis : ”Vom vedea ce îşi imaginează fiecare partid şi cum îşi propune fiecare agenda”/ PSD şi ALDE nu participă

Iohannis : ”Vom vedea ce îşi imaginează fiecare partid şi cum îşi propune fiecare agenda”/ PSD şi ALDE nu participă
Preşedintele Klaus Iohannis începe consultările cu partidele intrate în Parlament, pentru formarea noului guvern, estimând că este foarte probabil ca în cursul săptămânii viitoare să convoace noul Legislativ.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că el este cel care va desemna viitorul premier, iar această acţiune se va produce în urma mai multor discuţii pe care le va avea cu persoana propusă de partide pentru a prelua şefia Executivului.

"Voi avea mai multe discuţii cu persoana care va fi desemnată pentru poziţia de prim-ministru, pentru a avea o bună imagine asupra a ceea ce va propune cel desemnat şi guvernul pe care respectiva persoană îl va dori să-l creioneze", a anunţat preşedintele Iohannis.

El a fost întrebat ce se întâmplă dacă nu va fi mulţumit de persoana propusă de partidul câştigător."Persoana va fi desemnată de mine", a conchis şeful statului.

"Mâine am prima rundă de consultări şi vom vedea ce îşi imaginează fiecare partid şi cum îşi propune fiecare agenda. Criteriile de integritate rămân în picioare pentru desemnarea premierului", a declarat Klaus Iohannis.

"Criteriile de integritate, le-am enunţat înainte de campanie, ca să nu fie discuţii după. Ele rămân în vigoare", a spus preşedintele.

Preşedinţia anunţă programul consultărilor cu partidele pentru formarea noului guvern

Preşedinţia a publicat pe site programul consultărilor de miercuri, anunţate în cursul zilei de marţi de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit anunţului Administraţiei Prezidenţiale, liderii PSD au fost invitaţi la Palatul Cotroceni miercuri dimineaţă, de la ora 10.00. Social-democraţii vor fi urmaţi de liberali, de la ora 11.00, de liderii USR, de la 12.00 şi de reprezentanţii ALDE, începând cu ora 13.00.

După amiază, începând cu ora 16.00 şeful statului va avea consultări cu liderii UDMR, de la ora 17:00 cu Partidul Mişcarea Populară, iar de la 18:00 cu reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Delegaţia USR care va participa la discuţiile de miercuri 14 decembrie este formată din Nicuşor Dan, preşedinte, vicepreşedinţii Cristian Ghica şi Roxana Wring, precum şi reprezentanţi ai filialelor cu cele mai bune rezultate, Manuel Costescu, deputat ales pentru diaspora, şi Levente Elek, preşedintele filialei Cluj.

PMP va participa la consultările ce vor avea loc miercuri la Palatul Cotroceni, delegaţia fiind condusă de fostul şef de stat Traian Băsescu.El va fi însoţit de Eugen Tomac, Valeriu Steriu, Cristian Diaconescu şi Robert Turcescu.

PSD şi ALDE au refuzat să participe la consultările de miercuri.

 

Comenteaza