Iohannis vrea alegeri locale în septembrie: „Nu e mai complicat să mergi la vot decât să mergi la cumpărături”

Iohannis vrea alegeri locale în septembrie: „Nu e mai complicat să mergi la vot decât să mergi la cumpărături”
| Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, după ședința cu membrii Guvernului de la Palatul Cotroceni, că dacă pandemia nu se agravează și se iau măsurile necesare, alegerile locale din 27 septembrie pot fi organizate.

Acesta susține că amânarea pentru a doua oară a alegerilor locale este de discutat și că este nevoie de alegeri pentru a reda legitimitatea aleșilor locali.

„E nevoie de alegeri, dar suntem în mijlocul unei pandemii care poate se agravează, poate nu. Ce câștigăm dacă amânăm acum alegerile? În iarnă pandemia s-ar putea suprapune cu gripa. Trebuie să evaluăm situația”, a spus șeful statului.

Președintele României mai susține că dacă pandemia nu se agravează și se iau măsuri stricte și necesare, alegerile pot avea loc în 27 septembrie.

„Actul de votare se poate organiza în condiții bune. Nu e mai complicat să mergi să votezi decât să mergi la cumpărături. Ce va fi greu de organizat este campania electorală. Până la mijlocul lunii august trebuie să ținem cont de aceste lucruri și se va lua o decizie”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Comenteaza