Ironii pentru politicienii care s-au înghestuit la „oficială” pentru meciul Franței: „De când aștepta Figo să-l cunoască pe Barna”

Ironii pentru politicienii care s-au înghestuit la „oficială” pentru meciul Franței: „De când aștepta Figo să-l cunoască pe Barna”
| Foto: Facebook.com/Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna, fost candidat la preşedinţia României şi actual co-preşedinte al formaţiunii politice USR-PLUS, a fost luni seară pe Arena Naţională, la meciul Franţa - Elveţia, din optimile de finală ale Campionatului European de fotbal.

A fost cea mai frumoasă partidă de până acum a turneului final continental găzduit de 11 oraşe europene, confruntare decisă la penalty-uri în favoarea elveţienilor, scor 5-4, 3-3 după 120 de minute. 

Barna şi alţi politicieni nu s-a speriat după scandalul de la jocul Austria - Macedonia de Nord, când au văzut meciul de la VIP, iar Gică Hagi şi Gică Popescu au stat la inele inferioare. Ei şi-au făcut simţită prezenţa şi la ultimul meci găzduit de România la Euro 2020 (după cele 3 din faza grupelor).

Politicianul a scris următorul mesaj pe contul său de Facebook, lângă o fotografie în care apare alături de Luis Figo, fost coleg la Barcelona cu Gică Popescu: ”Pentru toţi cei care, copii sau tineri fiind, ne uitam la acest domn cu fascinaţie şi admiraţie. Acum Figo este la Bucureşti în tribună şi Pogba şi Benzema strălucesc pe teren. Nu încetaţi să visaţi, pentru că visul de a-ţi întâlni idolii copilăriei sau tinereţii se poate împlini oricând!”.

În cadru apare şi fostul selecţioner al României, Anghel Iordănescu, fost parlamentar PSD, precum şi unul dintre fiii acestuia.

Marica, vehement: ”Domnilor, ne-aţi furat fotbalul”!

Internauţii l-au luat peste picior pe Barna. ”De când aştepta Figo să-l cunoască pe Barna”, l-a ironizat un utilizator. Alţii n-au omis să-i aducă aminte lui Barna că, în campania electorală, nu l-a recunoscut pe Emeric Ienei, cel care a adus Cupa Campionilor Europeni în România şi căruia s-a oferit să-i dea un autograf!

De asemenea, Barna este tras de urechi pentru că a dat de înţeles că Figo i-a fost idol al copilăriei (ulterior, postarea a fost completată cu cuvântul ”tineri”). Figo are 48 de ani, iar Barna - 45!

Prezenţa politicienilor a produs valuri şi la TV. ”Daniel Niculae (n.r. - fotbalist care a jucat la Euro 2008 pentru România) era la nivelul 3 al stadionului. Domnilor, ne-aţi furat fotbalul! Fotbalul ne-a fost furat nouă, sportivilor!”, a acuzat Ciprian Marica, în comentariul de la Pro TV, după meci. Fostul atacant al naţionalei, acum patron de fotbal, se referea la preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, dar şi la cei care îl susţin puternic. Şi PSD a avut oamenii de frunte la meci.

Preşedintele Marcel Ciolacu a postat pe contul său de Facebook o fotografie în care apare lângă ex-premierul Sorin Grindeanu. ”Atmosfera senzationala”, a comentat liderul principalului partid de opoziţie.

Comenteaza