Italia cere o coordonare a întregii Europe împotriva coronavirsului

Italia cere o coordonare a întregii Europe împotriva coronavirsului
| Foto: italiantimes.it

Premierul italian a lansat un apel la coordonare între statele europene în domeniile sănătății și economiei pentru a combate epidemia de Covid-19.

Șeful executivului italian susține că e necesară o coordonare europeană importantă pentru a putea combate răspândirea și efectele virusului Covid-19. Giuseppe Conte urmează să participe prin videoconferință la summit-ul G7 pentru coordonarea luptei contra coronavirusului în domeniile sanitar, economic, financiar şi al cercetării.

A sosit timpul să facem alegeri curajoase şi Italia poate oferi o contribuţie semnificativă, în calitate de ţară care a cunoscut în premieră o răspândire atât de largă a virusului. Serviciile esenţiale trebuie să fie garantate. Italia a acţionat cu curaj şi alte ţări, precum Spania şi Franţa, sunt pe cale să ne urmeze exemplul '', a afirmat premierul italian, în Corriere della Sera.

''Oamenii de ştiinţă ne spun că încă nu am atins vârful, aceste săptămâni sunt cele mai riscante şi trebuie să dăm dovadă de un maxim de prudenţă. Nu putem lăsa garda jos. Este vorba de provocarea cea mai importantă din ultimele decenii, pentru a o depăşi este nevoie de contribuţia responsabilă a celor 60 de milioane de italieni'', a declarat Giuseppe Conte.

Italia a înregistrat 1.809 de decese şi 24.747 de cazuri de infectare cu coronavirus, cu 368 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore până duminică seara.

 

Comenteaza