Johannis: Nu sunt dispus să renunţ uşor la Primărie; cred că sunt soluţii pentru interimar

Johannis: Nu sunt dispus să renunţ uşor la Primărie; cred că sunt soluţii pentru interimar
Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a spus că nu este dispus să renunţe foarte uşor la Primărie şi că, dacă legislaţia permite, va păstra funcţia, concomitent cu poziţiile din Guvern, apreciind că se pot găsi soluţii de interimat pentru o perioadă rezonabilă de timp.

"Nu sunt dispus să renunţ foarte uşor la primărie, există antecedente - un fost primar general care a putut să fie în acelaşi timp şi prim-ministru, aflat aici în sală", a afirmat Johannis, făcând referire la Victor Ciorbea. El a spus că, dacă legislaţia permite acest lucru, va apela la aceasta.

"Dacă legislaţia permite acest lucru, pot să vă spun, da, voi face apel la legislaţie. Nu e o chestiune de strictă urgenţă, azi, mâine, poimâine, dar cred că se găsesc soluţii pentru a realiza un interimat de o lungime rezonabilă pentru a vedea cum evoluează lucrurile", a afirmat Iohannis.

El a mai spus că se simte obligat să caute metode pentru un interimat rezonabil, respectiv câteva luni. "Nu duc lipsă de ocupare, dar voi fi ocupat suplimentar. Primăria Sibiu funcţionează excepţional de bine, în cazul în care cineva va solicita supendarea mea temporară din funcţia de primar, cu siguranţă vor fi suficienţi oameni acolo să ducă lucrurile mai departe o perioadă rezonabilă de timp", a adăugat primarul Sibiului.

Johannis a precizat că va folosi o "excepţie" legală pentru a se suspenda de la Primărie, "dacă va fi cazul". "Având în vedere că la Sibiu am obţinut în jur de 80% din voturi, mă simt obligat faţă de sibieni, evident că mă simt obligat faţă de partid şi faţă de preşedintele partidului pentru a face pasul pe care l-am făcut astăzi, dar nu aş putea să vă spun cu mare uşurinţă «OK, acuma ştergem cu buretele şi plec mâine de la primărie». Nu plec mâine de la primărie şi voi căuta metode pentru un interimat rezonabil, asta înseamnă câteva luni de zile', a declarat Johannis.

El a precizat că rămâne de văzut şi cum se va descurca în Guvern. "Dacă în Guvern - fiindcă nu ştiu cum voi reacţiona, nu am fost încă niciodată membru al Guvernului cum au fost colegii mei - dacă lucrurile acolo vor funcţiona bine, şi spre mulţumirea partidului, atunci evident la un moment dat va trebui să renunţ la calitatea de primar", a mai afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

Comenteaza