Kelemen Hunor, de acord să dea Prefectura Cluj pe cea din Bihor. „Nu pleacă UDMR cu ea în traistă”

Kelemen Hunor, de acord să dea Prefectura Cluj pe cea din Bihor. „Nu pleacă UDMR cu ea în traistă”
| Foto: Mediafax

Cei de la UDMR sunt dispuși să cedeze Prefectura Cluj dacă vor primi în schimb postul de prefect din județul Bihor, a anunțat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Potrivit negocierilor din coalția de guvernare, postul de prefect al Clujul a revenit UDMR-ului. Liderii Uniunii Democrate Maghiare din România ar fi dispuși să cedeze Prefectura Cluj dar doar dacă ar primi în schimb postul de prefect al Bihorului.

„Nu pleacă UDMR cu prefectura în traistă. Nu vreau să mă bag în disputa lor internă, care e mai important, Cluj sau Bihorul. Nu am o problemă să schimbăm prefectul de Cluj cu cel de Bihor, dar alte opțiuni nu prea există. Ei trebuie să se înțeleagă cum vor. Relația noastră cu Emil Boc, Alin Tișe este încercată, dar noi nu am luat de la ei nimic”, a declarat liderul UDMR, la B1, potrivit digi24.ro.

Pentru conducerea PNL este o decizie grea, în condițiile în care Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, nu este de acord cu numirea unui prefect de la UDMR. Bolojan are o relație rece cu reprezentanții maghiarilor din județ. Liberalii clujeni își mențin poziția fermă și le cer liderilor din coaliția de guvernare ca postul de prefect al Clujului să revină PNL. 

„Organizația PNL Cluj trebuie să aibă postul de prefect. Noi ne raportăm strict la chestiunile interne, nu este niciun fel de dezbatere între PNL și UDMR, pentru că se știe că este o bună colaborare între cele două formațiuni politice. Postul de prefect a revenit celor de la UDMR plecând de la anumite aspecte, s-au făcut anumite trageri, Bihorul era în fața Clujului cu câteva procente, iar așa s-a ajuns în această situație”, a declarat, miercuri, la ZIUA LIVE, liderul PNL Cluj, Daniel Buda.

Un alt lider important al PNL Cluj, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, își dorește ca postul de prefect să revină liberalilor. „Eu îmi mențin punctul de vedere și cred că acest subiect, al prefectului de Cluj, trebuie tratat și rezolvat cu multă înțelepciune și înțelegere față de situația reală și sensibilitatea existentă în oraș și în județul nostru”, a afirmat Tișe.

Comenteaza