Kelemen Hunor, despre posibilitatea retragerii UDMR de la guvernare. „Nu e posibil să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi”

Kelemen Hunor, despre posibilitatea retragerii UDMR de la guvernare. „Nu e posibil să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi”
| Foto: Facebook.com/kelemen.hunor

UDMR nu poate să fie element de decor într-un viitor guvern, a afirmat vineri preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, la finalul unei noi runde de negocieri pe tema constituirii unei noi majorităţi de guvernare.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă UDMR mai rămâne la guvernare, în cazul în care va rămâne fără unul din cele trei portofolii, mai ales Dezvoltarea, Kelemen Hunor a arătat că "orice este posibil", mai puţin ca UDMR să fie un element de decor într-un viitor cabinet.

"Orice este posibil, în această situaţie. Un singur lucru nu este posibil şi nu va fi posibil - UDMR să fie element de decor într-un guvern. Acest lucru nu este posibil, să stăm noi, cu pantalonii daţi jos până la genunchi, şi aşteptând poştaşul zâmbind în fiecare lună. Acest lucru nu este posibil, orice altceva este posibil", a susţinut Kelemen, potrivit Agerpres.

Vicepremierul interimar a adăugat că UDMR nu este "sabotat" de nimeni şi a fost "extrem de corect", pe tot parcursul negocierilor pentru formarea unei noi majorităţi.

"Nu suntem sabotaţi de nimeni. Noi am fost extrem de corecţi (...) în această perioadă. Sigur, fiecare face greşeli, probabil şi noi am făcut greşeli. În acest moment trebuie să depăşim faza negocierilor cu prim-ministrul şi cu miniştrii, portofoliile. (...) Deocamdată suntem departe de a finaliza discuţiile. Guvern vom avea. Deci vă daţi seama că fără noi se poate face majoritate. Nu este o chestiune aritmetică, este una politică. Vom avea guvern săptămâna viitoare", a precizat vicepremierul interimar.

Hunor a afirmat că UDMR nu renunţă la Ministerul Dezvoltării.

Liderul Uniunii a amintit că a fost un moment când UDMR a avut o propunere de premier, dar "a făcut pasul înapoi" şi "nu a cerut sprijinul nimănui".

"Avem o discuţie în patru - pentru că vorbim şi de grupul minorităţilor naţionale, şi în acest moment ne sprijinim reciproc. (...) Eu cred că în acest moment nu trebuie să facem alte calcule, decât cele existente. Uniunea poate să rămână cu portofoliile actuale şi restul se poate împărţi cum doresc colegii mei. Eu nu vreau să iau nimic de la nimeni, nu am pretenţii. Am renunţat, dacă mergem pe ideea de rotaţie, să dăm noi 5-6 luni un prim-ministru, am renunţat, nu vreau să intru acum în detalii, am acceptat anumite situaţii. Discutăm şi vedem cu se va închide", a precizat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a declarat că acordul politic a fost finalizat, şi a exprimat speranţa că săptămâna viitoare noul guvern va fi votat de Parlament.

"Am avansat şi legat de programul de guvernare, pe partea socială, sigur şi acum este de discutat sprijinirea familiilor şi problemele pe termen lung, problemele legate de demografia şi situaţia demografică a ţării. Dar în rest ne-am înţeles. Acordul politic este finalizat, mai trebuie completat cu prim-ministrul, cu miniştrii, cu portofolii, dar în rest am reuşit să finalizăm. În principiu, se poate aştepta la un vot în Parlament săptămâna viitoare, joi, în cazul în care lucrurile vor fi finalizate până luni dimineaţa. (...) Pe SIIJ ne-am înţeles, au mers să facă un text împreună colegii noştri cu cei de la PNL şi PSD", a punctat Kelemen Hunor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza