Kelemen Hunor: „Este exclus să oferim sprijin parlamentar până în 2024” / Cum va vota UDMR astăzi

Kelemen Hunor: „Este exclus să oferim sprijin parlamentar până în 2024” / Cum va vota UDMR astăzi
| Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Liderul UDMR exclude posibilitatea de a oferi sprijin parlamentar Executivului PSD-PNL până în anul 2024.

Kelemen Hunor a mai spus că UDMR nu va vota nici pentru, nici împotrivă, la învestirea Guvernului Ciolacu, ci va fi în sală şi va spune: prezent, nu votez, aveţi majoritate, spor la treabă.

„Mâine sigur că începe activitatea acest Cabinet, în care sunt oameni cu care am lucrat până azi foarte bine, deci nu se poate nici să votăm, nici să votăm împotrivă, ar fi cam ilogic ce am face. Deci vom fi în sală şi vom spune: prezent, nu votez, aveţi majoritate, spor la treabă!”, a declarat președintele Uniunii, la RFI.

Liderul UDMR declară că formaţiunea sa nu va oferi sprijin parlamentar Guvernului Ciolacu, în următorul an şi jumătate: „Nu, este exclus, au majoritate, deci n-au nevoie de sprijin parlamentar”.

Întrebat dacă e doar o supărare de moment sau dacă UDMR închide uşa colaborării cu PNL şi PSD pe termen lung, Kelemen Hunor a răspuns: „Sigur că suntem supăraţi, ar fi culmea să spunem că nu suntem supăraţi, dar supărarea trece, rămâne totuşi un gust amar şi rămâne acea neîncredere care s-a instalat în aceste zile, în aceste săptămâni şi este lucrul cel mai grav, fără încredere n-ai ce să faci, n-ai ce să construieşti (...). Nu vorbim aici de termen lung, vorbim de acest mandat al Parlamentului, până în 2024 (...).

Pe de altă parte, mai trebuie să vedeţi anumite chestiuni. Sunt multe proiecte de legi şi ordonanţe care au fost date de Guvernul Cîţu şi de Guvernul Ciucă, din care noi am făcut parte şi cu acele ordonanţe am fost de acord când eram în Guvern. Ar fi un semn de ipocrizie totală să nu fim de acord cu acele proiecte în Parlament, când trebuie discutate şi votate.

Dacă trebuie îmbunătăţite, vom încerca să le îmbunătăţim, dar cu ceea ce am fost de acord ieri nu o să fiu împotriva acelui lucru poimâine, nu sunt genul de om, nu suntem noi formaţiunea care face astfel de mişcări (...). Deci dacă veţi vedea că noi votăm de exemplu măsurile care au fost adoptate acum trei-patru săptămâni în Guvern, de austeritate, ăsta nu este un sprijin pentru Guvernul Ciolacu, este o consecvenţă a ceea ce am făcut şi o asumare a ceea ce am făcut până azi”. .

Comenteaza