Kelemen Hunor: În acest moment nu există nicio negociere cu PSD, nu am discutat cu nimeni, nici prin sms

Kelemen Hunor: În acest moment nu există nicio negociere cu PSD, nu am discutat cu nimeni, nici prin sms
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, că în acest moment nu există nicio negociere cu PSD legată de o eventuală cooptare la guvernare a Uniunii.

'Nu este adevărat, nu am discutat cu nimeni, nici măcar prin sms. Nu există nicio negociere, nu există în acest moment nimic. În acest moment nu pot eu să mă autoinvit la o discuție, deci nu există până la această oră nici un contact (...) Ei au majoritatea, nu noi, deci nu pot să mă prezint fără să fiu solicitat la nicio discuție. E lipsit de eleganță să mă bag eu în seamă. În acest moment așteptăm rezultatele finale, nu există nicio discuție până la această oră', a declarat Kelemen Hunor, pentru agerpres.ro.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, după rezultatele exit-poll, că exclude o alianță pentru viitoarea guvernare cu PNL, USR și PMP, dar nu a mai negat o eventuală colaborare cu UDMR.

"Vorbim mai întâi în partid (n.r. despre o colaborare cu UDMR), după care vorbim cu colegii de la ALDE și împreună stabilim calea de urmat. Nu avem de gând să facem alianță cu PNL, USR sau cu PMP-ul", a declarat luni seara Dragnea, la sediul PSD din Băneasa.

Liderul PSD a adăugat în acel context că UDMR va intra în Parlament cu peste 6 %, pentru că "cel puțin așa sunt semnele".

Întrebat dacă va face un protocol cu ALDE pentru nominalizarea unui singur premier, Dragnea a arătat că PSD se va ține de cuvânt.

"Da, noi ne ținem de ceea ce am stabilit, cred că și ei se țin. (...) Mâine sigur mă văd cu domnul Tăriceanu", a arătat liderul PSD.

 

Comenteaza