Kelemen Hunor la Cluj: „Avem 8.390 de candidați. Sunt convins că majoritatea vor fi aleși”/ Ce spune despre moțiunea de cenzură

Kelemen Hunor la Cluj: „Avem 8.390 de candidați. Sunt convins că majoritatea vor fi aleși”/ Ce spune despre moțiunea de cenzură

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, este încrezător în șansele candidaților UDMR pentru alegerile locale din luna septembrie.

Kelemen Hunor a susținut o conferință de presă după ședința Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) UDMR, organizată online, în care a vorbit despre alegerile parlamentare, cele locale, dar și despre moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului condus de premierul Ludovic Orban.

„Am discutat și am adoptat hotărârea prin care pregătim alegerile parlamentare, criteriile și modalitatea de alegere a candidaților. În cazul în care vor fi organizate aceste alegeri în acest an, imediat după cele locale vom intra în precampanie pentru alegerile parlamentare”, a declarat liderul UDMR, Kelemn Hunor.

Acesta a spus că UDMR are 8.390 de candidați pentru alegerile locale din 27  septembrie. Dintre aceștia, 286 candidează la primărie, 7.499 la consiliile locale, 602 la consiliile județene și 10 la funcția de președinte al consiliului județean.

„Aceste vremuri sunt atipice, deci și campania va fi atipică. Vor fi mai puține evenimente unde ne vom întâlni cu alegătorii. Dacă toate condițiile vor fi îndeplinite, sunt sigur că nu vor fi probleme. Cele 5 minute de vot nu sunt periculoase, noi recomandăm să mergeți la vot.

Sunt convins că dacă acești candidați, peste 8.000, vor fi aleși, și sunt convins că majoritatea vor fi aleși, vor îndeplini toate așteptările comunităților locale. Noi, în această campanie, de la cel mai mic sat, până la consiliile județene, vom veni cu soluții concrete. Programul trebuie adaptat la aceste așteptări locale”, a explicat Hunor.

Președintele UDMR a vorbit și despre moțiunea de cenzură și ce se va întâmpla săptămâna viitoare, atunci când moțiunea va fi dezbătută și citită în Parlament.

„Luni, la ora 12, am convocat ședința grupurilor reunite. Acolo vom discuta și vom lua o decizie despre moțiunea de cenzură. Noi vom ține cont de peformanțele guvernului, care nu sunt prea multe.

Am arătat că sunt cel puțin o mie de motive ca să votăm împotriva guvernului, dar la fel sunt câteva argumente să nu votăm moțiunea de cenzură.Dacă ne uităm la performanțe, sigur că guvernul Orban trebuie să plece”, a conchis Kelemen Hunor.

Comenteaza