Foto Kelemen Hunor, la Cluj: „Congresul UDMR va avea loc în septembrie” / Ce spune despre PNRR și coaliția de guvernare

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat detaliile legate de congresul partidului, care va avea loc în această toamnă, cu prezența fizică a delegaților.

Conferința de presă a vicepremierului Kelemen Hunor, din municipiul Cluj-Napoca, a avut loc după o ședință online a Consiliului Permanent al UDMR. În cadrul acesteia s-a discutat despre congresul care va avea loc anul acesta, în toamnă.

„Conform statutului nostru, trebuie să organizăm un congres din doi în doi ani, iar ultimul a fost în 2019. Deci, în anul 2021, trebuie să organizăm un nou congres. Acesta va avea loc în luna septembrie. Puteam să-l organizăm până acum, dar l-am amânat pentru a putea fi cu prezență fizică. Așadar, congresul va avea loc în data de 17 septembrie și locul va fi la Săngeorgiu de Mureș lângă Târgu-Mureș. O parte din activități se vor desfășura în aer liber”, a declarat liderul UDMR.

Președintele executiv al UDMR, Balazs Attila, va coordona activitățile legate de organizarea congresului, alegerea delegaților și tot ce ține de ziua congresului.

„Vom avea un congres cu 846 delegați, 416 din instituțiile noastre interne și 430 vor fi delegați aleși. Aceștia trebuie să fie mai mulți decât cei care reprezintă diferite structuri interne ale Uniunii. 265 de delegați vor veni din județe, 64 de delegați vor fi din partea organizației de femei, 64 din partea tinerilor, 24 din partea platformelor noastre interne, etc”, a explicat Hunor.

Până în 15 august trebuie să fie desemnați toți delegații, iar până în 27 august se vor pregăti documentele congresului.

150 de zile de guvernare PNL - USR-PLUS - UDMR

„Au trecut recent 150 de zile de când acest Guvern este în funcțiune. În cadrul Consiliului Permanent am avut o dezbatere și cu toții am fost de acord că a fost o decizie bună și firească să intrăm în această coaliție și să participăm la guvernare. Sunt mulțumit de miniștrii UDMR”, a afirmat președintele UDMR.

PNRR

Despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Hunor a spus că, lucrurile merg foarte bine, în maximum două luni acest plan va fi aprobat, iar dacă totul merge conform planului urmează contractarea investițiilor. Potrivit vicepremierului, banii ar putea ajunge în România pe la sfârșitul anului 2021 sau la începutul anului viitor.

Campania de vaccinare anti-COVID

„În ceea ce privește campania de vaccinare, lucrurile au mers într-un ritm bun, până la un anumit moment. În acest moment, autoritățile trebuie să găsească soluții prin care să se ajungă la cetățeni. Nu mai trebuie să așteptăm ca cetățeanul să vină la centrul de vaccinare, mai ales în mediul rural. Trebuie să ajungem la fiecare om, prin centre mobile, printr-un efort logisitic și uman în plus”, a adăugat vicepremierul.

Comenteaza