Kelemen Hunor nu e de acord cu decizia PNL de a merge cu un guvern minoritar: „În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi”

Kelemen Hunor nu e de acord cu decizia PNL de a merge cu un guvern minoritar: „În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi”
| Foto: hotnews.ro

Liderul UDMR Kelemen Hunor afirmă, vineri, că nu vede în acest moment de unde ar putea veni cele 234 de voturi pentru învestirea guvernului minoritar PNL-UDMR.

Președintele UDMR a declarat, vineri, că prima sa opţiune a fost şi rămâne refacerea coaliţiei cu USR.  

”Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a învesti guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă. Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă  - negociem pe parcurs – atunci va trece”, a afirmat Kelemen Hunor, potrivit news.ro.

Acesta s-a referit, însă, la faptul că USR şi PSD au anunţat deja că nu votează guvern minoritar.  

”În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare - marţi miercuri când se votează – se mai poate discuta”, a adăugat liderul UDMR.  

Întrebat despre alegerile anticipate, preşedintele UDMR a declarat: ”Se poate ajunge la anticipate, dar anticipatele nu vor schimba nimic. Va fi aceeaşi structură a Parlamentului – cu un PSD peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că e bine pentru România, cu USR, PNL slăbite extrem de mult şi cu noi – sper că vom fi acolo unde suntem şi acum”.  

Liberalii vor să învestească un guvern minoritar format din reprezentanţi PNL şi UDMR, formulă pe care USR şi PSD au anunţat că nu o susţin.  

Comenteaza