Kelemen: UDMR vrea reducerea numărului de senatori, maxim 100

Kelemen: UDMR vrea reducerea numărului de senatori, maxim 100
UDMR vrea reducerea numărului de senatori în următorul ciclu electoral, la doar o sută, anunţă astăzi la Cluj preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor.

"Am propus un lucru despre care colegii noştri au spus că vom mai discuta săptămâna viitoare: o schimbare la nivelul Senatului în sensul de a reduce numărul senatorilor: în fiecare judeţ  câte doi senatori, indiferent de mărimea acestuia, iar în sectoarele din Bucureşti - câte unul. Asta ar însemna că vom avea un Senat cu mai puin de 100 de membri, care ar reflecta o altă gândire, spre viitor", a deckarat Hunor, care spune că această este doar o "variantă de gândire", deocamdată.


Acesta spune că UDMR acceptă şi varianta ca viitorii candidaţi la fotoliile din Senat să fie aleşi pe colegii uninominale, fără listă naţională. "Ar însemna o noutate, dar e o temă care trebuie dezbătută",  a spus el, adăugând că, în ceea ce priveşte Camera Deputaţilor, aceasta ar trebui "să rămână aşa cum e, fără nicio schimbare".

Propunerea ar urma să fie dezbătută în următoarele 12 zile, iar până la sfârşitul lunii octombrie ar urma să fie luată o decizie în acest sens, conform lui Hunor.

Comenteaza