Video Foto Klaus Iohannis, atac la adresa PSD de la Cluj: "Ei mă fac mut, eu spun că au ratat guvernarea"

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, joi, un nou atac la adresa PSD, acesta răspunzând social-guvernanţilor care spun despre el că este „mut”. „Eu acuz PSD politic, fiindcă a ratat guvernarea. De cealaltă parte vine unul şi spune că preşedintele este un mut”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a declarat, la Cluj-Napoca, unde îşi lansează cartea, că nu îi place faptul că unii politicieni au coborât nivelul limbajului.

„Ce îmi displace este tenta unor politicieni de a coborî limbajul foarte mult. Una este să ai păreri diferite politice, şi să le dezbaţi în contradictoriu, altceva este dacă o parte vine şi acuză politic. Eu acuz PSD politic fiindcă a ratat guvernarea. E o afirmaţie politică. De cealaltă parte vine unul şi spune că preşedintele este un mut.

O fi mut, dar cu aşa ceva nu vii în politică, te duci la cancanuri. Mi-ar plăcea să am adversari politici cu care să dezbat teme politice, dar ce să discut cu unii pe care eu îi acuz de proastă guvernare şi ei îmi răspund jignându-mi persoana? De aici nu rezultă acea dezbatere politică productivă”, a spus Iohannis.

Acesta a participat, joi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu liberalii din județ, după care vizitat Primăria Cluj-Napoca, la invitaţia edilului Emil Boc. La ieşirea din primărie, preşedintele a mers pe jos prin centrul Clujului până la sala Auditorium Maximum unde a lansat cartea sa, ”EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

Principalele DECLARAȚII ale președintelui Klau Iohannis, la Cluj:

  • Revin cu mare bucurie la Cluj și îmi place atmosfera Clujului. Cluj este un oraș foarte dinamic și este senzațional, vă felicit pe toți. O parte din dinamism vine și din Europa.
  • Pentru a da răspuns întrebărilor legate de cum funcționează, de ce funcționează, ce viitor are, ce trecut are Uniunea Europeană, am scris această carte, în care mi-am permis, totuți, să pun și ideile mele. Sunt un pro-european convins și un pro-european optimist convins.
  • Uniunea Europeană este un proiect de succes cu rezultate fenomenale, ele se reflectă inclusiv în buzunarul nostru. Într-un loc însă, cred că Uniunea Europeană a rămas puțin în urmă: își face prea puțină reclamă. Uităm să vorbim despre realizările Uniunii Europene.
  • De ce au apărut partidele, nu doar eurosceptice, ci eurofobe? Motivele sunt două: primul motiv este că uităm să vorbim despre succesul Uniunii Europene ca proiect. Al doilea motiv de euroscepticism sunt chiar politicienii care, când merg la Bruxelles sunt europeni convinși, dar apoi vin acasă și nu mai e așa simplu. Cum, la noi, vedem de doi ani și jumătate un partid catastrofă, numit PSD, cu o guvernare catastrofală, iar cineva trebuie să fie vinovat pentru acest lucru. Cum să meargă pesedistul să spună că e incapabil, că ei nu au un concept și că lucrează pentru hoțul din vârful partidului? Nu poate să spună așa ceva, deci caută un alt inamic, un alt vinovat. Este jalnic.
  • Această poveste, că România este o țară de mâna a doua există în capul nostru, în capul europenilor nu prea există. România este acceptată în Uniunea Europeană, românii contează în Uniunea Europeană. Sincopa pe care o avem acum se datorează PSD-ului și nu mă ascund să spun acest lucru.
  • Când am devenit membrii ai Uniunii Euroepene, noi, ca națiune, ne-am asumat valorile acesteia, dar avem din nefericire o guvernare care nu și le-a asumat. Dacă de la Bruxelles vin tot felul de atenționări, avertismente, acestea nu se adresează Romăniei sau românilor, ele se adresează PSD-ului. De când au venit la guvernare calcă în picioare justiția, statul de drept, ca să își rezolve problemele lor cu legea. Cât timp va mai fi această guvernare, România va avea din cauza PSD-ului o problemă majoră.
  • Nu accept ca un primar să primească bani mulți fără să muncească pentru că este într-un partid, iar unul dedicat, responsabil, să nu primească, pentru că este în altul. Abia când vom elimina acest aspect vom ajunge la succes și în comunitățile care au fost ținute acolo jos de baronii PSD. Acest baronism trebuie eliminat.
  • Referendumul îmi va da un răspuns, voi știi, duminică seară, dacă românii cred ceea ce le spun eu sau ceea ce le spune restul. Duminică seară vom ști dacă a câștigat România europeană sau România anti-europeană.
Comenteaza