Klaus Iohannis, despre negocierile României pe Brexit: Aşa cum stăm acum, pentru noi arată foarte bine

Klaus Iohannis, despre negocierile României pe Brexit: Aşa cum stăm acum, pentru noi arată foarte bine

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, că în ceea ce priveşte negocierile României pe Brexit, acestea arată foarte bine pentru noi.

Întrebat dacă România e mulţumită în ceea ce priveşte statutul negocierilor pe Brexit, Iohannis a răspuns: „Avem mâine discuţii pe Brexit. Aşa, în deschidere, pot să vă spun că aşa cum stăm acum pentru noi arată foarte bine. Totodată, acesta a adăugat că la reuniunea de joi se discută şi politica de tarife la oţel şi aluminiu.

„Se pare chiar că avem ceva şanse de negociere şi în acest fel vom avea astăzi foarte târziu discuţia, poate se mai mişcă ceva. Avem, de asemenea, discuţii – relaţia Uniunii cu Turcia, pregătirea unui summit care este planificat pe luna viitoare”, a susţinut şeful statului.

Întrebat dacă împărtăşeşte punctul de vedere al Marii Britanii, potrivit căruia Rusia ar fi vinovată pentru atacul de la Salisbury, Iohannis a precizat că acest lucru va fi discutat în cadrul reuniunii.

Comenteaza