Klaus Iohannis, dezbatere pe model american. Rareș Bogdan: "Ne așteptăm ca audiența să fie undeva la peste 7 milioane de cetățeni"

Klaus Iohannis, dezbatere pe model american. Rareș Bogdan: "Ne așteptăm ca audiența să fie undeva la peste 7 milioane de cetățeni"

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan spune că dezbaterea la care va participa Klaus Iohannis marți seara va avea o audiență estimată la peste 7 milioane de cetățeni.

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a spus, la rfi.ro, că ”dezbaterea va începe undeva la ora 19 sau 20, deci spre seară și va fi transmisă, din câte știm noi până la această oră, de un radio și cinci televiziuni de știri. Plus ne așteptăm ca de data asta, totuși, televiziunea națională să se comporte ca atare și să preia această dezbatere. Plus foarte multe site-uri de știri, conturi de Facebook. Dezbaterea pe care eu am moderat-o în urmă cu cinci ani la Realitatea TV a avut per total o audiență de 5,5 milioane de telespectatori. Acum ne așteptăm ca audiența cu tot cu Facebook să fie undeva la peste șapte milioane de cetățeni".

Potrvit lui Rareș Bogdan, la dezbaterea de marți seara, "fiecare jurnalist, analist, politolog va putea să pună întrebări, probabil între două și patru întrebări" și că ”în sală, în afara a patru consilieri ai domnului președinte, vor mai fi opt oameni din staff-ul electoral, deci 12 persoane, iar restul de 202-203 persoane, cât ne permite sala, vor fi studenți".

"Este o dezbatere după model american sau model francez. (...) Dezbaterea va avea loc la BCU, la aula Carol I (...). Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune și două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presa acreditată, presă străină și presă din România. Întrebări vor pune între 6, 7, 8, 9 jurnaliști, analiști, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse instituții media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat în zona dreptei politice sau a susținerii societății civile din zona dreptei, luptători împotriva OUG 13, împotriva PSD și așa mai departe, deci vor fi și din zona celor care au susținut Guvernele PSD sau instituții media care de-a lungul timpului au fost extrem de critice cu președintele României”, a precizat prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan consideră că Viorica Dăncilă s-ar face de râs, dacă ar veni la dezbaterea președintelui Klaus Iohannis cu jurnaliștii și formatorii de opinie:

”Eu cred că doamna Dăncilă, pe lângă faptul că a reușit să ne ofere o mulțime de gafe lingvistice și comportamentale, la nivel diplomatic, în continuare încearcă cu tot dinadinsul să se facă de râs (...). Cred că doamna Dăncilă folosește împreună cu staff-ul domniei sale unica armă pe care o mai au la dispoziție, este vorba de victimizare (...). Doamna Dăncilă face greșeli puerile. O parte a staff-ului dânsei probabil se gândește că o vor victimiza și acest lucru îi va aduce voturi, dar în același timp, trebuie să ia în calcul și faptul că o pot penibiliza, nu doar victimiza, pentru că o prezență a doamnei Dăncilă în fața sălii, unde nu are posibilitatea să intre nu-i va aduce puncte electorale, așa cum speră domniile lor”.

Întrebată, la Antena 3, dacă va merge marţi peste Klaus Iohannis la dezbaterea de la BCU, Viorica Dăncilă a spus că încă nu ştie ce va face.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza