Klaus Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă

Klaus Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă

Președintele Klaus Iohannis a declarat că se impune prelungirea stării de alertă după 15 iunie, dar cu restricții mai puține decât acum. 

"Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri, avem în continuare în jur de 150 de persoane la ATI, și ultimul weekend de relaxare s-a simțit nu în sensul bun la numărul de îmbolnăviri, suntem în continuare precauți.

Se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții propuse, va fi un pic mai simplu, dar nu se poate continua fără a avea acest instrument - stare de alertă.

Sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate aproape cu caracter permanent – distanțarea socială, portul măștii în interior, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari, acestea vor rămâne. Măsurile restrictive vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare", a declarat, marți, Klaus Iohannis.

Președintele s-a adresat parlamentarilor care trebuie să ia în dezbarere această prelungire a stării de alertă:

"Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient - și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. Vreau să subliniez în mod expres: Guvernul a luat cele mai bune măsuri, a luat măsurile care au dus la o răspândire foarte limitată a acestei epidemii.

Ați urmărit probabil un studiu foarte nou al unui institut prestigios din Londra. Ne spune că, fără aceste măsuri, în lume, mai ales în Europa, am fi avut milioane de decese. Faptul că am impus noi, în România, din timp aceste măsuri ne-a făcut să controlăm răspândirea epidemiei cât de mult s-a putut controla.

Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte!"

Comenteaza