Klaus Iohannis şi-a publicat programul prezidenţial

Klaus Iohannis şi-a publicat programul prezidenţial
| Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afişat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, programul "Împreună pentru România normală" cu care candidează la un viitor mandat la Cotroceni. 

Programul de candidat pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie al lui Klaus Iohannis are 88 de pagini și cuprinde 10 capitole.

Potrivit președintelui Iohannis, principalul său obiectiv este de a aduce România la normalitate.

"Viziunea pe care eu o propun românilor este aceea de a construi împreună România normală. Acest document strategic oferă răspunsuri la întrebări esenţiale, precum ce ne definește ca națiune, cu ce ne identificăm în lume și în Europa, care sunt obiectivele naționale prioritare și ce avem de făcut pentru a le atinge. După trei ani marcați de criza statului de drept în care PSD a aruncat România, după o guvernare care a eșuat în toate domeniile esențiale – economic, social, politic și instituțional – este timpul să aducem împreună normalitatea în România", îndeamnă președintele.

Klaus Iohannis spune că va aduce alături de el "toate partidele și pe toți oamenii onești pentru a construi România normală" și face un apel către români pentru a ieși la vot și a-l susţine în câştigarea unui nou mandat la Cotroceni.

"Doar uniți vom depăși, în sfârșit, toate etapele de tranziție ale perioadei post-decembriste și vom începe dezvoltarea autentică a României.
Prin votul vostru, România normală poate deveni proiectul întregii noastre generații de a ne îndeplini cel mai frumos vis, acela ca România din inimile noastre să devină realitate! Știu care sunt pașii de urmat și voi aduce alături de mine toate partidele și pe toți oamenii onești pentru a construi România normală!", a explicat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis spune, în proiectul său de candidat, că ”2019 reprezintă momentul în care România trebuie să intre într-o nouă etapă, una de modernizare în spirit european”.

”Anul 2019 reprezintă momentul în care România trebuie să intre într-o nouă etapă, una de modernizare în spirit european. La baza proiectului României de mâine trebuie să stea analiza profundă a celor trei decenii de evoluţie a societăţii româneşti. Doar astfel putem propune şi susţine cu toţii un proiect viabil, care să exprime voinţa tuturor românilor şi care să fie aşezat pe valorile şi principiile enunţate în Decembrie 1989. În calitate de Preşedinte al României, voi acţiona cu aceeaşi fermitate ca şi până acum, pentru întărirea statului de drept şi a democraţiei, respectarea Constituţiei şi a legilor, consolidarea instituţiilor statului, combaterea corupţiei, prezervarea memoriei naţionale, promovarea educaţiei ca proiect fundamental în normalizarea şi modernizarea României, cultivarea spiritului civic, garantarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale, promovarea valorilor şi a principiilor europene, protejarea drepturilor tuturor minorităţilor, consolidarea profilului internaţional al României. Voi continua să fiu acelaşi Preşedinte echilibrat şi corect de care România are nevoie”, se arată în documentul intitulat ”Împreună pentru România normală”.

Președintele anunţă că pe 27 octombrie va avea loc dezbaterea publică a programului său prezidenţial.

Vă invit să citiți Programul meu Prezidențial și să urmăriți, pe 27 octombrie, dezbaterea publică a viziunii mele pentru România Normală!", a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

 Klaus Iohannis candidează pentru al doilea mandat de preşedinte al României din partea PNL.

Comenteaza