Klaus Iohannis și Rareș Bogdan vin la Cluj. Preşedintele, întâlniri cu clujenii și lansare de carte

Klaus Iohannis și Rareș Bogdan vin la Cluj. Preşedintele, întâlniri cu clujenii și lansare de carte

Președintele României, Klaus Iohannis, și Rareș Bogdan, candidatul care deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare, vin la Cluj-Napoca în 23 mai. 

Președintele României va avea un program extrem de încărcat în capitala Transilvaniei, unde se va întâlni cu activul de partid, dar și cu simpatizanții partidului liberal, cărora le va vorbi despre lupta anticorupție, referendumul pe Justiție și alegerile europarlamentare, votul pentru cele două evenimente politice urmând să aibă loc în 26 mai. 

"Referendumul și alegerile europarlamentare sunt, ambele, despre viitorul nostru, al românilor. Umblă politicieni prin țară să spună că votul din 26 mai nu este important. Ba da, pentru români este foarte important să dea un răspuns clar atacurilor pesediste asupra justiției. În loc să se preocupe de problemele țării, PSD a avut în cap de la bun început doar să rezolve dosarele hoților cocoțați în vârful statului.

Noi nu suntem un neam de hoți, suntem un popor care vrea justiție dreaptă și trebuie să ne eliberăm de această guvernare eșuată și toxică a PSD. Într-o democrație, lucrurile se schimbă prin vot. Iar dacă vrem schimbare, pe 26 mai votăm!", a declarat Klaus Iohannis, pe pagina sa oficială de Facebook. 

Președintele a subliniat faptul că, "pentru PSD, e mult mai important să-i fie bine lui Liviu Dragnea decât să le fie bine românilor. Zero autostrăzi, zero spitale, doar promisiuni, iar la capitolul realizări, nimic, asta a produs guvernarea PSD. Cu o excepție - la modificări pe legile justiției, la modificări pe codurile penale, au lucrat mult și prost.

Pe 26 mai, la referendum, le vom transmite prin vot pesediștilor: da, suntem de acord cu interzicerea amnistiei pentru fapte de corupție! Da, suntem de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției și în domeniul politicii penale!". 

De asemenea, în 23 mai, Iohannis își va lansa la Cluj-Napoca ultimul volum - „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”, publicat de editura Curtea Veche. Lansarea va avea loc la Auditorium Maximum al Universității Babeș-Bolyai. Cartea este un ghid ce realizează sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent.

"EU.RO. Un dialog deschis despre Europa" este, potrivit editorilor, "o invitaţie la dezbatere, la analiză şi cunoaştere, astfel încât să le ofere cititorilor informaţii de care au nevoie pentru a deveni cetăţeni europeni implicaţi, alături de instrumente care să le contureze o poziţie articulată faţă de Uniune şi viitorul ei". Preţul noului volum semnat de Iohannis este de 59 de lei. Acesta a mai publicat volumele "Pas cu pas" (2014) şi "Primul pas" (2015).

Lista candidaţilor PNL la europarlamentare 2019

Lista pentru alegerile europarlamentare a fost validată în 14 martie de către Biroul Executiv PNL:
 
Rareş Bogdan - jurnalist
Siegfried Mureşan (PNL) - purtător de cuvânt PPE
Mircea Hava (PDL) - primar Alba Iulia
Adina Vălean (PNL) – europarlamentar
Daniel Buda ( PDL) - europarlamentar
Vasile Blaga (PDL) – fost preşedinte PDL
Dan Motreanu (PNL) – fost deputat PNL
Cristian Buşoi (PNL) – europarlamentar
Gheorghe Falcă (PDL) – primar Arad
Marian Jean Marinescu (PDL) - europarlamentar

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, este şeful de campanie al formaţiunii pentru alegerile europarlamentare din mai 2019. PNL a calculat opt locuri eligibile, ceea ce înseamnă un rezultat de aproape 25% la euroalegeri. Însă cu tot cu voturile obţinute la redistribuire, liberalii ar putea ajunge la 9 mandate de europarlamentar.

Referendumul pe Justiție | Întrebările la care vor răspunde românii 

Potrivit unui anunț al Președinției, cele două întrebări la care sunt chemați românii să răspundă la referendumul din 26 mai sunt: 1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei la infracţiunile de corupţie? și 2. Sunteţi de acord cu interzicerea OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi organizării judiciare, precum şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele de urgenţă direct la CCR?

Comenteaza