Kovesi, despre mandatul ca procuror general: Rămân până în 2 octombrie, nu plec mai devreme

Kovesi, despre mandatul ca procuror general: Rămân până în 2 octombrie, nu plec mai devreme
Procurorul general Codruţa Kovesi a declarat, ieri, că nu va părăsi funcţia pe care o ocupă înainte de 2 octombrie, când îi expiră cel de-al doilea mandat consecutiv la conducerea Ministerului Public.

Întrebată dacă intenţionează să plece de la şefia ministerului înainte de încheierea mandatului, Kovesi a răspuns, într-un interviu acordat pentru Realitatea TV: "O să rămân până în 2 octombrie să-mi exercit atribuţiile".

În acelaşi context, Codruţa Kovesi a mai spus că rostul ei ca procuror general este şi acela de a da stabilitate instituţiei.

Codruţa Kovesi conduce Ministerul Public din 2006.

În 3 august, Kovesi, a dispus prelungirea delegării lui Daniel Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), începând din 13 august, pentru şase luni.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, în 10 iulie, că în perioada sa de interimat la Cotroceni exclude schimbarea procurorurului general Codruţa Kovesi precum şi orice schimbare în instituţii precum DNA şi Parchetul General.

Întrebat dacă, aşa cum a declarat anterior, se impune schimbarea şefiei DNA şi a Parchetului General, dar şi aprobarea schimbării din funcţie a Procurorului General, Codruţa Kovesi, în cazul în care ministrul Justiţiei ar propune acest lucru, Antonescu a răspuns: "Sunt declaraţii făcute într-o altă calitate decât aceasta şi există sensuri şi nuanţe diferite. În calitate de preşedinte interimar şi pentru perioada aceasta de interimat pot să vă spun că este exclusă orice schimbare la vârful acestor instituţii".

Tot Antonescu spunea, în 18 iulie, că este nevoie să fie reglementat un proces mai transparent în privinţa selectării viitorilor şefi ai DNA şi ai Parchetului instanţei supreme.

 

Comenteaza