News alert Kovesi rămâne singură în cursa pentru Bruxelles

Kovesi rămâne singură în cursa pentru Bruxelles
| Foto: Agerpres

Laura Codruța Kovesi rămâne singură în cursa pentru postul de procuror-șef european. Contracandidatul fracez va fi numit conducerea Parchetului financiar european.

Procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar european, notează RFI, acesta fiind practic retras din cursă de Franța.

Jean-François Bohnert si Laura Codruța Kovesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu). Negocierile din primăvară nu au putut produce un acord, cele două instituții au convenit să se reunească din nou în toamna acestui an. Acum, teoretic, problema se simplifică pentru Kovesi (favorizată de Parlament) întrucât rămâne singură în cursă.

Viorica Dăncilă: "Eu nu cred că este oportună o susţinere" 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la recepţia de la Ambasada Franţei, acolo unde se afla şi Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună susţinerea fostei şefe DNA pentru funcţia de procuror şef european şi că aceasta trebuie să lămurească anumite lucruri înainte de a candida.

Comenteaza