La o lună după vot, premierul anunță comisie pentru fraudele de la europarlamentare

La o lună după vot, premierul anunță comisie pentru fraudele de la europarlamentare

Premierul Viorica Dăncilă, a declarat, luni, că a discutat în coaliţie despre înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru analizarea fraudelor de la europarlamentare, fiind multe sesizări în spaţiul public.

"Înfiinţarea unei comisii pentru fraudele la votul de la europarlamentare din 26 mai. Am văzut că au apărut foarte multe sesizări în spaţiul public şi considerăm că este necesară o comisie la Parlament care să analizeze aceste sesizări, pentru că avem o datorie faţă de populaţie pentru aflarea adevărului", a declarat premierul Viorica Dăncilă, luni, la Parlament, potrivit Mediafax.

Viorica Dăncilă a luat parte la şedinţa coaliţiei PSD-ALDE, luni, la Parlament, alături de preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a declarat că o temă de discuţie în cadrul coaliţiei PSD-ALDE va fi înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul la alegerile europarlamentare, în contextul unor informaţii în spaţiul public potrivit cărora votul ar fi fost fraudat.

Referitor la subiectul alegeri, senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, luni, la Antena 3, că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale „nu mai are ce căuta în procesul electoral”, precizând că ar trebui să se revină la formula declaraţiei pe proprie răspundere atunci când votezi pe liste suplimentare.

Social-democratul a adăugat că există destule dovezi care chiar dacă sunt neoficiale indică faptul că la europarlamentare au existat fraude. Nicolae a dat şi un exemplul unei persoane care a votat în Spania, dar atunci când i-au fost verificate datele din buletin s-a dovedit că acesta ar fi votat deja în Ialomiţa, precizând că acesta este un caz asupra căruia a fost depusă o plângere penală.

Comenteaza