La USR, concurență ca la UMF! 11 pe un loc de candidat la Primăria Cluj-Napoca

La USR, concurență ca la UMF! 11 pe un loc de candidat la Primăria Cluj-Napoca
| Foto: Facebook.com/USR Cluj

Nu mai puțin de 11 membri ai USR se luptă într-o competiție internă pentru a se desemna candidatul partidului la Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanților USR Cluj-Napoca, s-a încheiat faza de înscriere din procesul de alegeri de tip primaries, în care au dreptul să voteze atât membrii, cât și clujenii.

În urma unor dezbateri interne între candidați, pe teme importante pentru oraș precum traficul, lipsa infrastructurii educaționale în cartiere, lipsa parcărilor rezidențiale și afectarea sistematică a spațiilor verzi, Adunarea Generală va desemna, în septembrie, primii trei candidați care vor întra în etapa a doua. În această etapă dezbaterile vor fi publice și vor vota și cetățenii orașului.

Clujenii sunt chemați la vot în etapa a doua, care va începe în septembrie 2023, concomitent cu desemnarea celor trei candidați, și se va încheia în martie 2024. În această perioadă se vor organiza un minim de 3 dezbateri publice la care pot participa atât membrii USR cât și clujeni.

În urma fiecărei dezbateri se va organiza un vot ad-hoc care va stabili cine este câștigătorul dezbaterii respective. Rezultatele votului vor fi făcute publice. Această etapă se va încheia în martie 2024, în cadrul unei Adunări Generale a Filialei Cluj-Napoca care va stabili prin vot candidatul USR la funcția de Primar al orașului Cluj-Napoca”, au transmis reprezentanții USR Cluj.

Candidații înscriși sunt următorii membri ai USR Cluj-Napoca: 

• Ioan-Vlad Mureșan - 36 ani, Inginer programator

• Călin Ovidiu Șolea - 55 ani, Inginer și antreprenor

• Daniela Țițiu - 26 ani, Inginer electrotehnic

• Viorel Băltărețu - 48 ani, Deputat

• George Dorin Pop - 45 ani, Medic

• Cristian Dorel Bud - 27 ani, Antreprenor și inginer software

• George Trif - 34 ani, Jurist

• Mihaela Nia - 37 ani, Profesor logoped

• Paul Robert Helmer - 25 ani, Inginer software și cadru didactic asociat

• Cristian Bordei - 55 ani, Senator

• Dorian Unguraș - 37 ani, Inginer telecomunicații

Cine este marele favorit să învingă în competiția internă

Deputatul Viorel Băltărețu, în vârstă de 48 de ani, are cele mai mari șanse să fie candidatul USR pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca. Parlamentarul clujean este tot mai implicat în ceea ce înseamnă proiectele de infrastructură din județ și din oraș. Totodată, Băltărețu este vicepreședintele USR Cluj, dar și președintele USR Cluj-Napoca, fiind numit în funcție la începutul verii.

Vom continua să fim în stradă, ca până acum, în dialog permanent cu clujenii. De asemenea, vom monitoriza marile proiecte ale municipiului și impactul întârzierilor asupra locuitorilor. Birocrația sufocantă, de la ghișeu și din proiectele autostrăzii sau ale metroului, trebuie să dispară dintr-un Cluj modern, european. Blocajele din trafic, lipsa locurilor din școlile și grădinițele clujene, maternitățile vechi de un secol, urbanismul sufocant, șantierele care durează nepermis de mult - toate scad calitatea vieții în municipiu. Avem nevoie de un Cluj-Napoca pentru toți clujenii, nu doar pentru câțiva. Pentru asta, administrația trebuie să țină pasul cu vremurile", declara la acea vreme, Viorel Băltărețu.

Comenteaza