Lăpuşan: S-a demonstrat ştiinţific, Clujul să fie capitala regiunii VIDEO

Lăpuşan: S-a demonstrat ştiinţific, Clujul să fie capitala regiunii VIDEO
S-a demonstrat ştiinţific că municipiul Cluj-Napoca trebuie să fie capitala regiunii de nord-vest, a declarat aseară Remus Lăpuşan, la emisiunea Clujul în Realitate. Preşedintele PSD Cluj a explicat că regionalizarea nu se face după ureche, ci într-o comisie din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, în care au fost cooptaţi mai mulţi specialişti.

Remus Lăpuşan a participat în weekend la Congresul PSD, unde Liviu Dragnea a prezentat primele concluzii ale comisiei care de regionalizare. Lăpuşan a aflat cu această ocazie că vor fi 8 regiuni, cele desenate de Octav Cozmâncă acum 16 ani, dar că deocamdată nu sunt stabilite capitalele pentru sud-est şi centru. În schimb, preşedintele PSD Cluj a fost informat că, pentru nord-vest, nu există niciun fel de dubiu.

"S-a explicat cum e migratia fortei de muncă în România. S-a demonstrat că în regiunea de nord-vest, oamenii migrează spre Cluj în căutarea unui loc de muncă. Oamenii din această zonă au cerut ca la Cluj să fie capitala regiunii. Aceste lucruri s-au demonstrat ştiinţific", a spus aseară Remus Lăpuşan, în emisiunea Clujul în Realitate.

Una dintre marile probleme ale regionalizării este birocratizarea. Se va crea o suprastructură administrativă, deasupra judeţelor, care va înghiţi o grămadă de bani. Chiar dacă birocraţii vor fi mai mulţi, Remus Lăpuşan crede că birocraţia va fi redusă.

"O parte dintre prerogativele pe care le are Guvernul şi Parlamentul va fi transferată către regiuni. Nu o să fie o birocraţie mai mare, o să fie mai uşor", adaugă Lăpuşan.

Guvernul aşteaptă revizuirea Constituţiei pentru a putea trece la reorganizarea administrativ-teritorială a ţării. Liviu Dragnea a anunţat că regionalizarea se va încheia la sfârşitul acestui an.

Comenteaza