Lazăr, despre modificările aduse legilor Justiţiei: Cred că CCR va da o soluţie înţeleaptă

Lazăr, despre modificările aduse legilor Justiţiei: Cred că CCR va da o soluţie înţeleaptă
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că are convingerea că judecătorii Curţii Constituţionale vor da o decizie ''istorică'' şi ''înţeleaptă'' în cazul modificărilor aduse legilor Justiţiei.

"Eu voi spune că Ministerul Public în continuare este foarte atent, urmăreşte cu cea mai mare atenţie procedura de verificare a constituţionalităţii acestor legi. Am pus la dispoziţia instituţiilor competente toate suspiciunile de neconstituţionalitate pe care le-am avut şi avem convingerea că se va da o decizie de către CCR, una care va fi de referinţă, fără îndoială o decizie istorică cred ca va fi. Şi Curtea Constituţională cred că va da o soluţie înţeleaptă într-un caz care se află în atenţia opiniei publice româneşti", a declarat, joi, Augustin Lazăr.

La începutul lunii ianuarie, Partidul Naţional Liberal a sesizat Curtea Constituţională atât asupra pachetului de legi care modifică Legile Justiţiei, cât şi asupra modificărilor aduse legislaţiei integrităţii.

 

Comenteaza