Legea împotriva cămătăriei, iniţiată de un clujean, sabotată de deputaţii USL VIDEO

Legea împotriva cămătăriei, iniţiată de un clujean, sabotată de deputaţii USL VIDEO
Legea împotriva cămătăriei iniţiată de clujeanul Mircia Giurgiu, a fost sabotată de deputaţii USL. Singurul parlamentar de cluj care nu a votat proiectul a fost socialdemocratul Cornel Itu. Ceilalţi doi deputaţi liberali au lipsit de la şedinţă.

Deputatul PSD Cornel Itu nu a putut fi contactat de reporterii Realităţii TV Cluj, pentru a explica votul său împotriva interzicerii cămătăriei. În schimb, purtătorul de cuvânt al partidului, deputatul Radu Moldovan a explicat opoziţia colegilor săi faţă de proiectul de lege.

"Legea promovată de domnul Mircia Giurgiu cu o serie de foşti sau actuali parlamentari ai PDL şi parlamentari aparţinând grupurilor minorităţilor naţionale este întocmit prost şi încurcă reglementările din noul Cod Penal", spune deputatul PSD Radu Moldovan.

De cealaltă parte, iniţiatorul legii, deputatul independent Mircia Giurgiu s-a declarat dezamăgit de votul USL.

"Pentru mine a fost o surpriză, nu mă aşteptam să fie împotrivă. Oricum fiecare deputat şi fiecare grup parlamentar stabileşte cum votează. Mă bucur că a trecut proiectul, chiar dacă a fost la limită", a explicat deputatul independent Mircia Giurgiu.

În timp ce toţi deputaţii PSD au votat împotriva legii, totuşi, din rândul liberalilor, cinci parlamentari au susţinut legea împotriva cămătăriei.

Ciprian ARON

Comenteaza