Liberalii ar fi renunțat la opțiunea Florin Cîțu. Care e cea mai probabilă variantă de prim-ministru al PNL

Liberalii ar fi renunțat la opțiunea Florin Cîțu. Care e cea mai probabilă variantă de prim-ministru al PNL
| Foto: MEDIAFAX FOTO

Senatorul PNL Nicolae Ciucă, general în rezervă, va fi, cel mai probabil, varianta de premier pe care liberalii o vor propune miercuri, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit surselor politice.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit news.ro, varianta Ciucă premier s-a desprins în urma discuţiilor avute miercuri seară de mai mulţi lideri PNL cu preşedintele Klaus Iohannis.

La ora 10:00, liberalii au programată o şedinţă de Birou Politic Naţional (BPN) în care vor oficializa mandatul cu care vor merge la consultările de la Cotroceni de la ora 11:00.

Renunţarea la Florin Cîţu vine pe fondul adâncirii crizei politice, suprapuse peste cea sanitară şi a preţurilor la energie, şi în contextul refuzului explicit al USR de a reface coaliţia atât vreme liderul PNL va fi în continuare propunerea de prim-ministru. Cu un alt premier de la PNL, partidul condus de Dacian Cioloş a spus în repetate rânduri că este gata să se întoarcă la masa negocierilor.

Potrivit surselor politice, la negocierile pentru refacerea coaliţiei va fi discutată şi reîmpărţirea ministerelor între PNL, USR şi UDMR, liberalii fiind extrem de nemulţumiţi de negocierea făcută anul trecut, când portofolii importante precum Transporturile, Dezvoltarea şi Justiţia au fost cedate partenerilor de la USR şi UDMR.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza