Liberalii clujeni, împărţiţi între Orban şi Buşoi. Cei doi candidaţi au obţinut un număr egal de voturi

Liberalii clujeni, împărţiţi între Orban şi Buşoi. Cei doi candidaţi au obţinut un număr egal de voturi
Conducerea PNL Cluj s-a reunit pentru a da un vot pe cele trei moţiuni care au fost depuse în competiţia pentru preşedinţia partidului.

Conform statututului PNL, fiecare filială judeţeană şi cele de sector trebuie să se pronunţe prin vot asupra celor trei moţiuni înscrise în competiţie. Fiecare dintre cei trei candidaţi, Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă, trebuie să obţină 50 plus 1 din voturile conducerilor judeţene în cel puţin 10 filiale din ţară pentru a putea fi trecuţi pe buletinul de vot la Congresul din 17 iunie.

Votul din Consiliul Director Judeţean al PNL a fost destul de echilibrat. Orban şi Buşoi au obţinut fiecare câte 57 de voturi, în timp de Cataramă a luat 38 de voturi. Trebuie menţionat că liberalii au folosit un sistem mai special de vot, adică fiecare din cei 74 de membri ai conducerii judeţene lărgite a partidului au avut posibilitatea să voteze una, două sau chiar toate cele trei moţiuni înscrise în competiţie.

Tot vineri, înaintea şedinţei în care s-au votat moţiunile, în faţa liberalilor clujeni a fost prezent Cristian Buşoi, pentru a-şi susţine moţiunea cu care vrea să câştige preşedinţia partidului. Asta după ce săptămânile trecute au fost la Cluj din acelaşi motiv şi ceilalţi doi candidaţi.

Buşoi a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că o organizaţie puternică a PNL, cum este cea de la Cluj, trebuie să se regăsească în viitoarea conducere centrală a partidului, la nivelul de prim-vicepreşedinţi şi vicepreşedinţi, dar nu a dat nume concrete ale liderilor clujeni pe care i-ar dori să facă parte din echipa sa de conducere, dacă va câştiga.

Aceste funcţii din eşalonul 2 şi 3 al PNL se vor alege a doua zi imediat după Congresul partidului, într-un Consiliu Naţional. Până acum doi liberali clujeni şi-au anunţat intenţia de a candida, Alin Tişe, pentru o funcţie de prim-vicepreşedinte şi Adrian Oros, pentru o funcţie de vicepreşedinte. 

PNL Cluj a decis acum câteva săptămâni să recomande delegaţilor la congres să voteze după cum le dictează conştiinţa. Câţiva dintre liderii PNL Cluj au semnat mai demult pentru susţinerea moţiunii lui Orban, printre ei aflându-se Marius Nicoară, Adrian Oros, Dan Tarcea, Horia Şulea, în timp ce preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, a semnat pentru moţiunea lui Buşoi.

Foarte mulţi lideri clujeni ai PNL proveniţi din PDL, precum Alin Tişe, Emil Boc, Radu Moisin, Mircea Moroşan, nu se pronunţaseră încă până vineri asupra susţinerii unuia sau altuia dintre candidaţii la preşedinţia partidului.

Comenteaza