Lider PNL despre oprirea nepotismului la Apele Române: Responsabilitatea nu este una politică, ci revine unor „instituții ale statului”

Lider PNL despre oprirea nepotismului la Apele Române: Responsabilitatea nu este una politică, ci revine unor „instituții ale statului”
| Foto: Accent in Gorj

Liderul PNL, Dan Vîlceanu, consideră că două-trei cazuri de angajări politizate la Apele Române nu arată situația exactă a sistemului în general, iar responsabilitatea pentru aceste probleme nu este una politică, ci revine unor „instituții ale statului”.

Dan Vîlceanu, a fost întrebat joi seara la Digi24 cum arată pentru PNL scandalurile de la Apele Române, dar deputatul a evitat un răspuns, preferând să sugereze că sinecurile politice în această companie publică erau o practică din vremea guvernărilor PSD. 

„Eu cred că lucrurile acestea trebuie lămurite în urma controalelor făcute de Corpul de Control al primului ministru la Apele Române, de DNA, dacă sunt fapte penale care s-au întâmplat acolo, și cred că lucrurile acestea trebuie să înceteze. (...) 

Deci, pot să vă spun că în Apele Române se pare că se țin lanț scandalurile acestea și lucrul acesta nu e bun, nu e bun pentru instituție în sine, dar dacă această instituție este atât de impregnată cu chestiuni de genul acesta, ele trebuie oprite, evident”, a spus Vîlceanu. 

Referitor la declaraţia premierului Florin Cîțu că „în acest mandat oprim nepotismul, dar nu peste noapte”,  Dan Vîlceanu a comentat că în primul rând, trebuie identificate cazurile de nepotism. „Două-trei cazuri de la Apele Române nu arată situația exactă a sistemului în general. (...)

Când vorbesc de sistem, nu vorbesc numai de Apele Române. până la urmă, nu eu trebuie să verific lucrurile astea. Cred că sunt instituții ale statului care trebuie să verifice dacă s-a întâmplat ceva și să ia măsuri. (...) Noi putem judeca și putem discuta despre lucrurile acestea la televizor, dar dacă nu se întâmplă nimic cu adevărat pe cale administrativă, disciplinară, poate chiar penală, dacă s-au întâmplat fapte penale, lucrurile acestea cred că o să continue, pentru că de ce s-ar opri?””, a mai spus deputatul liberal.

Comenteaza