Liderii AUR, nemuțumiți de modul în care a fost aleasă conducerea Camerei Deputaților. Vor sesiza CCR

Liderii AUR, nemuțumiți de modul în care a fost aleasă conducerea Camerei Deputaților. Vor sesiza CCR

George Simion a spus că parlamentarii AUR protestează și față de modul în care sunt înfiinţate comisiile parlamentare.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) va sesiza Curtea Constituţională în privinţa modului în care a fost aleasă conducerea Camerei Deputaţilor, a anunţat, marţi, liderul formaţiunii, George Simion.

"Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale", a afirmat George Simion la Parlament.

Simion a mai spus că se înfiinţează comisii parlamentare "în bătaie de joc faţă de banul public".

"Nu suntem chemaţi de partidele vechi, partidele tradiţionale la discuţii referitoare la aceste împărţiri de funcţii. (...) Nu am fost informaţi dacă ne revine vreo comisie sau alta. Indiferent de numele comisiei, protestăm energic, spunem că nouă nu ne trebuie secretare, maşini şi funcţii. Dacă va fi nevoie, o să facem audienţe cu cetăţenii aici, pe holurile Camerei Deputaţilor. Nu este normal cum se înfiinţează aceste comisii, în bătaie de joc faţă de banul public. Este normal ca toate comisiile importante, care vizează românii, să ajungă şi la parlamentarii AUR. Dacă ei vor considera că nu merităm şi ne lasă nişte comisii pe care le-au înfiinţat acum în bătaie de joc, nu vom achiesa în a prelua preşedinţia acelor comisii", a adăugat George Simion.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat, luni seară, ca şedinţa de plen să fie prelungită, după depunerea jurământului de către deputaţi, pentru alegerea preşedintelui Camerei. Reprezentanţii AUR s-au opus acestui demers, iar preşedintele de şedinţă, reprezentant al Alianţei pentru Unirea Românilor, a închis şedinţa şi a plecat de la tribună. După mai multe discuţii în contradictoriu, reprezentanţii AUR au părăsit sala de şedinţe. Ulterior, şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost reluată, în noaptea de luni spre marţi, iar preşedinte de şedinţă a fost un alt decan de vârstă - Iusein Ibram de la grupul minorităţilor naţionale - şi au fost aleşi preşedintele Camerei şi ceilalţi membri ai Biroului Permanent.

Comenteaza