Update Liderii coaliției, convocați de Iohannis la Cotroceni pe tema grevei din Educaţie

Liderii coaliției, convocați de Iohannis la Cotroceni pe tema grevei din Educaţie
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri, la ora 12:00, la Palatul Cotroceni pe liderii coaliţiei de guvernare la consultări, după ce marți a avut o întâlnire cu liderii sindicatelor din Educație.

UPDATE: Au început consultările de la Palatul Cotroceni pe tema grevei din Educație. La discuții au venit premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Educației, Ligia Deca. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, nu este prezent.

_________________________________

Administraţia Prezidenţială a transmis că preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat pe cei trei lideri ai coaliţiei de guvernare -  Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor - la consultări pe tema grevei din educaţie.

Liderul UDMR Kelemen Hunor nu se află în Capitală, fiind la Cluj-Napoca, astfel că nu se ştie dacă va participa la discuţii. 

Liderii sindicali au avut marţi întâlniri şi la Palatul Victoria, şi la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Iohannis, declarându-se nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi, după discuţiile cu sindicatele din Educaţie că este dispus să se implice ca mediator pentru semnarea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale ale profesorilor.

"Le înțeleg îngrijorările și solicitările, care sunt firești și legitime. Asigurarea unui mediu de învățare propice pentru fiecare elev nu poate fi realizată fără ca profesorii să beneficieze de toate condițiile adecvate pentru a-și desfășura activitatea. Mi-am exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, semnarea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale și a obținerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educațional", a precizat Klaus Iohannis, după întâlnirea de marți, de la Cotroceni.

Anunţul sindicaliştilor la finalul  întâlnirilor a fost acela că greva angajaţilor din Educaţie continuă.

Comenteaza